De la Hispanitat a Pablo Neruda: el nou canvi del nomenclàtor a Barcelona

La denominació de la plaça, ubicada entre Diagonal i Marina, s'inaugura aquest dimecres

Redacció
12 de juliol del 2017
Actualitzat a les 7:19h

La plaça Pablo Neruda de Barcelona. Foto: Google Maps


La plaça de la Hispanitat de Barcelona ja és història, i s'ha passat a denominar amb el nom del poeta xilè Pablo Neruda. Amb aquesta nova denominació passa a anomenar-se tot l'espai verd situat en el triangle que formen els carrers Lepant, Aragó i l'avinguda Diagonal, i que queda travessat pel mig pel carrer Marina. Aquest dimecres, coincidint amb el dia que va néixer, s'inaugura el canvi de nom amb un acte en el qual es descobrirà una placa amb el nom del poeta xilè.

L'acte el presidirà el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello. Comptarà amb la participació de diversos representants del Centro Chileno Salvador Allende, i inclourà lectures de diversos poemes del poeta a càrrec de representants del món social, polític i cultural. També hi participarà Lucho Roa, cantant xilè que interpretarà cançons basades en poemes de Pablo Neruda, de Violeta Parra i alguna cançó republicana.

La iniciativa coincideix amb la finalització de les obres d'urbanització del solar del número 436 del carrer Aragó, que fa cantonada amb Lepant, i que és on hi havia hagut un concessionari de cotxes anomenat Mecaplauto. Es va expropiar fa anys, i els veïns van decidir que fos una zona verda, descartant l'ús com a aparcament d'autocars.

La nova denominació és una petició històrica del Districte de l'Eixample i també una llarga reivindicació de l'Associació de Veïns i Veïnes de la Sagrada Família. L'Eixample ja va aprovar una proposició de canvi de nom el 6 d'octubre de 2005. Deu anys més tard, el 8 d'octubre de 2015, el govern del districte va acceptar un prec instant la Ponència de Nomenclàtor a realitzar-lo, i va informar-ne favorablement el 20 de juliol de l'any passat, però no va ser fins al març que es va aprovar definitivament.
 

La plaça de la Hispanitat, a la confluència entre el carrer Aragó i la Diagonal. Foto: Google Maps

Arxivat a