La junta de seguretat es reuneix a Palau en ple pols Estat-Generalitat pel referèndum

Carles Puigdemont presideix la trobada, a la qual assisteixen el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i els comandaments policials | L'organisme no es reunia des del 2009, encara amb el PSOE a la Moncloa

Reunió de la junta de seguretat
Reunió de la junta de seguretat | Govern
10 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:24h
En marxa la junta de seguretat de Catalunya a Palau. Feia vuit anys que l'organisme no es reunia, i ho fa des de poc abans de les cinc de la tarda en ple pols institucional entre l'Estat i la Generalitat. La reunió la presideix Carles Puigdemont, ha ha rebut el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, acompanyat del conseller del ram, Jordi Jané. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, també ha fet acte de presència.

La lluita contra el terrorisme gihadista i l'intercanvi d'informació amb les institucions europees per combatre'l és un dels aspectes que està damunt la taula de la reunió, així com també aspectes relacionats amb el número de Mossos que hi ha d'haver a Catalunya.

A més del president i del conseller també hi han assistit el secretari general del Departament d'Interior, Cèsar Puig; el director general de la Policia, Albert Batlle; el major del cos dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, i el comissari cap de la Comissaria General Tècnica de Planificació de Seguretat, Emili Quevedo.
 
Per part de l'Estat, hi han participat el ministre Zoido; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo; el secretari d'estat de Seguretat, José Antonio Nieto; el secretari general tècnic del ministeri, Juan Antonio Puigserver; el director del cabinet de coordinació i estudis d'Interior, Diego Pérez; el general de cap de la setena zona de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo; i el comissari cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote.