Li ocupen el pis del Raval, guanya el litigi i quan s'ha de desallotjar hi troba un bordell

Un veí de Barcelona explica a RAC1 el seu cas, sorprenent i inversemblant

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:37h
Un veí del Raval de Barcelona, Lu Martín, ha denunciat avui un nou cas d'ocupació d'un pis de la seva propietat al programa El món a RAC 1 de Jordi Basté. La novetat, en aquesta ocasió, és que, tot i guanyar el litigi als jutjats i mentre esperava que s’efectués el “desallotjament immediat”, l'habitatge es va convertir en un bordell.
 
"Estàvem rehabilitant el pis. Estava llogat com a estudi i volíem que fos un pis, per això el rehabilitàvem, per tenir la cèdula d'habitabilitat. Volíem cedir-lo al Casal d'Infants del Raval, o donar-lo a lloguer social, o llogar-lo a preu baix a alguna persona del barri que pateix l'assetjament immobiliari i que ha d'abandonar el barri”, ha explicat el veí a l'emissora. Però les seves intencions es van estroncar quan dues persones els van ocupar el pis i s'hi van posar a viure.
 
Els "ocupants" van mostrar-li un contracte de lloguer que van dir que els hi havia fet el president de l'escala, que deien que era italià. “El contracte és fals”, assegura Lu Martín, perquè la presidenta de l'escala és de Sants i és la seva dona. Però el contracte, en aquell moment, ja els va servir per donar-se d'alta a l'Institut Català de la Salut.

Els propietaris del pis van decidir posar una denúncia als jutjats a principis de març, tot i que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana els van arribar a aconsellar que busquessin professionals que els fessin fora, que anirien més ràpid que per la via judicial, han assegurat a RAC1.

L'orde del jutge no va trigar massa. El magistrat va ordenar el “desallotjament immediat” del pis el 29 d'abril. De moment, el desallotjament encara no s'ha produït, “no sé per què”, diu Martín, “m'han dit que m'esperi”.

El cas, però, encara ha donat una volta més de cargol: el pis s'ha convertit en un bordell! "Jo tinc aquesta ordre i al pis, ara, hi ha unes senyores que exerceixen la prostitució. No sé quantes, n'hi ha moltes”, diu el propietari. I afegeix: “A vegades, a les tres del matí, quan van amb les seves parelles ocasionals, s'equivoquen de pis i truquen al meu, desperten la meva filla, em desperten a mi..."
 
Martín diu que viu al barri del Raval des de fa 22 anys i que no havia vis “mai” el que està veient. Reconeix que, en tot aquest embolic, s'ha sentit molt sol.
Arxivat a