El crim de l'agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona va tenir un mòbil sentimental

Un trio amorós, en el que hi havien implicats dos agents més, clau del cas, segons el sumari judicial | La víctima va morir estrangulada

Redacció
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 8:06h

Els Mossos d'Esquadra detenint la sospitosa de l'assassinat d'un agent de la Guàrdia Urbana. Foto: ACN


El crim d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, que va aparèixer calcinat en una pista forestal del pantà de Foix, va tenir un mòbil purament sentimental, un triangle amorós. De moment, hi ha dos agents més de la Guàrdia Urbana detinguts: Rosa P., la parella de la víctima, Pedro R.; i Alberto L., amb qui Rosa P. també hauria mantingut relacions. El jutge ha aixecat el secret de sumari i diversos mitjans, com El Periódico i La Vanguardia, es fan ressò de les novetats de la investigació.

Els investigadors han trobat indicis que permetrien entendre el tràgic desenllaç. De les declaracions recollides, es dedueix que la víctima era molt gelosa i controlava els missatges i comunicacions de la seva companya. Fins i tot el dia del crim l'hauria agafat pel coll i la va tirar al terra. 

Un fet que revela la complexitat del cas és que Alberto L., tot i que Pedro R. va estar desaparegut cinc dies, fins que no es va trobar el seu cadàver, va dormir cinc dies seguits a casa de la detinguda. Un punt que no ha passat desapercebut als investigadors.

Tot apunta que la víctima va morir estrangulada, i no pas a cops de destral com s'havia especulat en un primer moment. Els Mossos tenen clar la implicació de la parella detinguda, que s'han acusat mútuament, però no acaben de tenir resolt qui en va ser el responsable i com van anar exactament els fets.

La policia treballa amb dues hipòtesis: Rosa P. va matar el seu company i va demanar ajuda a l'altre detingut, amb qui havia mantingut una relació anterior; la segona possibilitat és que tots dos actuessin de comú acord.

Un historial fosc

Per altra banda, fa uns dies es va conèixer que, en en marc de la investigació del cas, es repassaran algunes de les actuacions anteriors dels dos agents detinguts, entre les quals també es troba el cas del manter que a l'agost del 2014 va morir després d'enfrontar-se a l'agent detinguda i caure per un terraplè d'uns 30 metres.

Per altra banda, l'arrestada, en el moment de la detenció, es trobava immersa en un procés judicial contra un altre agent de la Guàrdia Urbana, que va denunciar el 2008 per haver difós fotografies sexuals d'ella un cop van tallar la relació; un cas conegut com el de la "pornovenjança".
Arxivat a