Lluís Puig pren possessió a Cultura i el Govern tanca la crisi pel cessament de Baiget

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li agraeix la "fermesa" i li reclama que segueixi reivindicant la cultura "popular i democràtica" | L'acte de presa de possessió compta amb més assistents que el d'ahir de Vila, abans a Cultura, com a nou titular d'Empresa i Coneixement

Foto de família del Govern
Foto de família del Govern | Govern
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:12h
El Govern s'ha fet dues fotos oficials en només vinti-quatre hores. La primera va ser ahir, després de la presa de possessió de Santi Vila com a conseller d'Empresa i Coneixement, i la segona ha estat aquest dimecres després que Lluís Puig hagi assumit oficialment el càrrec com a titular de Cultura. D'aquesta manera, Carles Puigdemont ha volgut tancar en dos dies la crisi oberta pel cessament de Jordi Baiget arran dels dubtes que va expressar públicament sobre la celebració del referèndum de l'1 d'octubre.

"Agraeixo molt el compromís i la fermesa en acceptar el càrrec. Pels que et coneixem, també d'abans, sabem de la teva vàlua humana, de la teva solvència cultural, del teu prestigi en el sector, del teu treball honest des de la base i la teva feina com a director general", ha destacat Puigdemont. "Crec que ens ajudarà a tots la teva vocació de servei a la cultura popular, democràtica, que vincula el conjunt de la població, les seves diverses manifestacions creatives amb la civilització", ha destacat.
 
"Estem a la teva disposició per poder aconseguir que el teu propòsit com a conseller en el temps que ens queda de legislatura tingui èxit", ha assenyalat Puigdemont. El president ha agraït la tasca de Vila com a conseller de Cultura, que segons ell ha sabut combinar la "migradesa" dels recursos econòmics i "l'ambició" per fer polítiques de país.

Més assistents

La presa de possessió de Puig ha estat molt més concorreguda que la de Vila, amb la presència de diputats de Junts pel Sí -entre els quals el president del grup parlamentari, Jordi Turull- i alts càrrecs de la conselleria de Cultura. Tampoc s'ho ha volgut perdre la presidenta del Parlament, Carme Forcadell.