​La torxa olímpica tornarà a recórrer Barcelona per celebrar els 25 anys dels Jocs

L'acte central de la commemoració es farà a la plaça Catalunya el 25 de juliol

Epi, a la dreta, va ser el darrer rellevista de la torxa en els Jocs del 1992
Epi, a la dreta, va ser el darrer rellevista de la torxa en els Jocs del 1992 | @BCN_esports
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 16:43h
L'Ajuntament de Barcelona commemorarà els 25 anys dels Jocs Olímpics i Paralímpics amb una festa ciutadana el dimarts 25 de juliol, coincidint amb el dia en què van començar els Jocs. Tindrà la plaça Catalunya com a escenari principal, però també se celebrarà en el Palauet Albéniz i l'Estadi Olímpic, i un dels actes farà que la torxa i la bandera olímpica tornin a passejar pels carrers de la ciutat.

La jornada festiva del 25 de juliol començarà a les 10.30 hores en l'Estadi Olímpic Lluís Companys, en el qual uns 1.500 nens i nenes que participen en el Campus Olímpia i Estiu Fantàstic realitzaran diverses activitats esportives i tallers relacionats amb el 25è aniversari, que inclouran una visita a l'estadi i a l'Open Camp.

L'alcaldessa, Ada Colau, participarà en el Palauet Albéniz en la recepció d'autoritats –encapçalades pel president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, i el del Paralímpic, Philippe Craven- i d'esportistes, ja que convidaran als olímpics i paralímpics que van participar en els jocs de 1992.

La recepció serà a les 20.00 hores, i després es farà una cerimònia d'encesa de la torxa, que atletes i ciutadans portaran per relleus amb la bandera olímpica fins a plaça Catalunya, passant per carrers com La Rambla i amb el primer relleu de la medallista de Barcelona 1992 i neboda de l'exalcalde Pasqual Maragall, Elisabeth Maragall.

Simulació de l'encesa del peveter

Entitats de la ciutat acompanyaran esportistes i representants de la societat civil que portaran la torxa –també amb Juan Antonio San Epifanio, "Epi", i la paralímpica Teresa Perales-, que arribarà a les 21.45 h a plaça Catalunya. Allà l'arquer Antonio Rebollo simularà tornar a encendre la flama olímpica al peveter, que també cremarà alhora a l'Estadi Olímpic, on la va encendre el 1992 amb una fletxa.

La festa ciutadana a la plaça Catalunya començarà a les 20.00 h amb la projecció de vídeos i actuacions musicals, que inclouran un concert de Los Manolos a les 22.00 h, amb una festa que comptarà amb la direcció artística de l'exmembre de la Fura dels Baus Hansel Cereza, que va participar en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics.

El comissionat d'Esports, David Escudé, ha destacat que, amb la festa –amb un pressupost de 180.000 euros-, pretenen "agrair, recordar i explicar a les noves generacions el que van suposar els Jocs Olímpics i Paralímpics" per a la ciutat.

Escudé ha defensat que no només van ser un esdeveniment esportiu, sinó que van representar un punt d'inflexió de la història moderna de la ciutat que va servir per mostrar-la al món, també amb col·laboració ciutadana i dels voluntaris, per la qual cosa han advocat per "apropar la festa com mai abans s'ha fet abans al cor de la ciutat".

Preguntat pels comentaris del medallista Fermín Cacho acusant el govern municipal de no haver-lo convidat, Escudé ha assegurat que havia de participar en un acte la setmana passada i no va acudir per motius laborals, i ha garantit que "rebrà, com tots els altres atletes, la invitació" per a la festa, a la qual confia que acudeixi.
Arxivat a