L'exposició «​David Bowie is» a Barcelona registra 40.000 visites en un mes

Es converteix en una de les mostres internacionals amb més afluència de la història

«David Bowie is», la mostra que arriba al Museu del Disseny
«David Bowie is», la mostra que arriba al Museu del Disseny | Museu del Disseny
Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:30h
L'ambiciosa exposició del museu londinenc Victoria and Albert Museum sobre l'artista iconoclasta "David Bowie is", que va obrir portes en el Museu del Disseny de Barcelona el passat 25 de maig de 2017, ha comptabilitzat al llarg d'aquest temps més de 40.000 entrades venudes, convertint-se en una de les mostres més visitades de la història del museu britànic.

El museu del Disseny de Barcelona, com únic espai de l'Estat que acull en exclusiva l'exposició, va escollir aquesta mostra sobre la figura de Bowie entroncant-la amb un repte que aposta per explorar i revelar les connexions entre l'art i el disseny, principalment en el terreny del disseny gràfic i de la moda.

Entre els diferents objectes exhibits, ens podem trobar amb lletres manuscrites, vídeos musicals, instruments, fotografies i una generosa representació de vestits originals i escenografies de l'artista de les mil cares. De fet, s'exposen fotografies de Brian Duffy, Terry O'Neill i Masayoshi Sukita; il·lustracions per les fundes dels vinils de Guy Peellaert i Edward Bell; proves de caràtules per a l'últim disc de l'artista, The Next Day (2013), dissenyades per Barnbrook; fragments de pel·lícules i actuacions en directe, que inclouen imatges de L'home que va caure a la Terra (1976) i del programa televisiu Saturday Night Live (1979); vídeos musicals com els de Boys Keep Swinging (1979) i Let's Dansi (1983), i dissenys d'escenaris per a la gira Diamond Dogs (1974)

La presentació és una capbussada en l'ingent arxiu personal de David Bowie –que es conserva a Nova York-, al qual ha tingut un privilegiat accés el museu londinenc. La selecció dels materials exposats és de Victòria Borackes i Geoffrey Marsh, comissaris del Victoria and Albert Museum, en total 300 peces vinculades a l'artista. Així, la mostra se centra en la diversitat de l'obra de David Bowie, la varietat de les seves fonts d'inspiració i l'estreta interrelació entre multitud de disciplines  i formes d'expressió.

Més d'un milió i mig de visites

L'exposició va aterrar a Barcelona quatre anys després de passar per fins a vuit ciutats. Berlín, Londres, Canadà, Brasil o Japó van ser alguns dels llocs que van acollir l'exposició arribant en l'actualitat a registrar més d'un milió i mig de visites.

Durant l'estada de l'exposició a Barcelona tenen lloc diverses activitats paral·leles per recordar la figura de Bowie, com un concert extraordinari de l'OBC interpretant el seu darrer disc, Blackstar i les xerrades Bowie talks a l'escola de negocis de l'UPC.
Arxivat a