​La síndica de Barcelona veu «correcta» l'actuació municipal amb l'alberg de la Vila Olímpica

Desestima la reclamació dels veïns però recomana a l'Ajuntament que controli les obres i que s'apliqui mesures pal·liatives dels efectes en l'entorn

Redacció
04 de juliol del 2017
Actualitzat a les 12:05h

Edifici de l’avinguda d’Icària on s'ha d'instal·lar l'alberg juvenil. Foto: Adrià Costa


La síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha conclòs que l'actuació de l'Ajuntament sobre el macroalberg previst a la Vila Olímpica ha estat "correcta i s'ajusta al dret", com assenyala en la seva resolució elaborada després de supervisar una queixa de la Plataforma de Veïns Afectats pel Hostel de la Vila Olímpica. Els veïns van organitzar una consulta, amb la qual el 97% dels participants es van mostrar en contra a l'alberg.

Vilà ha desestimat la seva reclamació, però ha recomanat a l'Ajuntament que desenvolupi un control "adequat" a les obres de l'alberg i que s'apliquin les mesures correctores i pal·liatives necessàries davant els efectes negatius que pugui generar en l'entorn, ha destacat aquest dimarts en un comunicat.

La plataforma, que considera que l'alberg pot vulnerar els seus drets atesa la pressió turística del barri, es va adreçar a la síndica al gener per protestar per la "falta de resposta" de l'Ajuntament a diversos escrits des del novembre del 2016, i va sol·licitar a Vilà un seguiment i control de les accions de l'Ajuntament.

Els veïns li van proposar que instés el govern d'Ada Colau a paralitzar les obres fins que es donés una solució definitiva a l'assumpte, davant la qual cosa Vilà ha assenyalat que comparteix la seva preocupació sobre l'impacte de l'alberg, però que no és la seva funció anul·lar una decisió municipal.

Ha recordat que les obres disposen de llicència municipal –que es va atorgar després dels tràmits preceptius-, i que la comissió creada per estudiar les possibilitats jurídiques viables davant l'alberg va determinar en el seu informe que no existeixen motius per anul·lar la llicència.

Vilà ha expressat la seva preocupació per l'impacte del turisme en la qualitat de vida dels barcelonins –com ha avisat en diverses resolucions-, i ha sostingut que "hi ha força indicadors de disfuncions en la vida ciutadana provocades pel fenomen emergent del turisme".
Arxivat a