El PSC nega qualsevol legitimitat al referèndum

Sobre la destitució del conseller Baiget, Ferran Pedret afirma que s'està en una fase en què qualsevol dubte raonable porta a un "càstig"

04 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:21h

Ferran Pedret. Foto: Europa Press


Mentre a l'auditori del Parlament de Catalunya es presenta la llei del referèndum, les formacions unionistes contraprogramen l'acte convocant rodes de premsa. Ferran Pedret, portaveu adjunt del PSC, nega que s'estiguin complint els estàndards internacionals pel que fa a l'organització del referèndum ni el codi de bones pràctiques de la Comissió de Venècia.

Segons Pedret, en aquests moments "no hi ha cens electoral, no hi ha administració electoral ni garanties". El diputat socialista ha demanat que "si hi ha quelcom que es vulgui fer l'1 d'octubre cal que es vingui aquí al Parlament. Aquesta iniciativa hauria de ser la més rellevant possible i discutir-la entre els diputats de Junts pel Sí i la CUP no és la millor manera".  

Pedret ha dit que "res del que s'està ara parlant neix d'aquelles ponències conjuntes per fer les lleis de desconnexió". Ha assegurat que el seu grup no ha assistit a l'acte de presentació de la llei del referèndum perquè "ens sembla perillós que s'intenti induir a confusió ja que no són explicacions que es fan en seu parlamentària, sinó una reunió informal que s'ha celebrat aquí però que podria haver-se celebrat en qualsevol altre lloc".  

El "dubte raonable" de Baiget

Sobre la destitució del conseller d'Economia i Empresa, Jordi Baiget, per haver dubtat de la celebració del referèndum, Ferran Pedret ha dit que "havia expressat un dubte raonable sobre si es podria o no fer allò que s'havien compromès a fer" i el seu cessament "és una mostra de com en una determinada fase del procés fins i tot l'expressió de dubtes raonables es converteix en una pèrdua de confiança" i provoca un "càstig".