​Les obres d'estiu de Barcelona afectaran els principals accessos a la ciutat

L'Ajuntament ha programat un centenar d'actuacions entre treballs i pavimentacions | L'obra per cobrir un tram de la Ronda de Dalt a la Vall d'Hebron començarà el 23 de juliol

Redacció
03 de juliol del 2017
Actualitzat el 04 de juliol a les 9:13h

La Ronda de Dalt al seu pas per la Vall d'Hebron. Foto: Adrià Costa

 

L'Ajuntament de Barcelona ha programat per aquest estiu un total de 49 obres –com, per exemple, urbanitzacions i actuacions en infraestructures viàries i ferroviàries- i 49 pavimentacions per aprofitar els mesos en què la mobilitat és més baixa a la ciutat. Els treballs afectaran especialment els principals accessos a la ciutat. En el catàleg d'actuacions, destaquen les obres a la Ronda de Dalt per a la futura cobertura del tram de 195 metres entre el Mercat i l'Institut de la Vall d'Hebron, que està previst que comencin el 23 de juliol i s'allarguin fins al 9 de setembre.

També es pavimentarà l'avinguda Meridiana, entre Rio de Janeiro i Fabra i Puig, i la Gran Via, entre plaça Tetuan i Marina. En alguns caps de setmana d'agost es realitzaran pavimentacions a la zona del Morrot de la Ronda Litoral i entre la sortida 11 de la C-32 i la sortida 10 de la Ronda de Dalt. "Els accessos a la ciutat seran el punt a vigilar aquest estiu", ha avisat el gerent de Mobilitat i Infraestructures, Manuel Valdés. També s'iniciarà la construcció d'onze carrils bici i cinc nous trams de carril bus.

Les obres per a la futura cobertura d'un tram de la Ronda de Dalt a la Vall d'Hebron obligaran a eliminar un carril per sentit entre les sortides 5 i 6 d'aquesta via, de manera que tant els vehicles que es desplacin cap al Besòs com els que es dirigeixin al Llobregat només podran circular per dos sentits, des de finals de juliol fins a principis de setembre. Segons el calendari previst, els treballs acabaran el 9 de setembre, just abans de l'arrancada del curs escolar.

La intervenció d'aquest estiu consisteix a posar els fonaments i aixecar el mur previst a la mitjana de la Ronda de Dalt i es deixa per a una segona fase la cobertura d'aquesta infraestructura viària en l'àmbit de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera. La cobertura de la Ronda de Dalt és una obra llargament reivindicada pels veïns i el consistori començarà a executar-la en aquest tram de prop de 200 metres.

També es realitzaran intervencions en altres importants vies d'accés a Barcelona, com són l'avinguda Meridiana, entre Rio de Janeiro i Fabra i Puig, i la Gran Via, entre plaça Tetuan i Marina i Mèxic i plaça Espanya.

A més, es realitzarà un treball de pavimentació a la Ronda de Dalt entre la sortida 11 de la C-32 i la sortida 10 el cap de setmana del 19 i 20 d'agost. A la Ronda Litoral es pavimentarà a la zona del Morrot, des de la sortida 14 en sentit Besòs fins a l'entrada 12 en sentit Llobregat (4 i 6 d'agost i 11 i 13 d'agost). A més, a finals de juny van començar els treballs de neteja dels túnels de les dues rondes en horari nocturn, que s'allargaran fins al 26 de juliol.


Aquest mapa interactiu ha estat elaborat pels serveis informatius de betevé.

"El Comitè d'Obres i Mobilitat ha armat de la millor manera el puzle, però de tota manera els accessos a la ciutat seran el punt a vigilar", ha advertit Valdés en la roda de premsa aquest dilluns per presentar el catàleg d'obres d'estiu. El gerent de Mobilitat i Infraestructures ha recomanat, per evitar les afectacions de les obres als accessos a la ciutat, "agafar el transport públic i si es pot, ser flexible en el dia i hora de desplaçar-se a Barcelona".

Més obres d'estiu respecte a l'any passat

L'Ajuntament ha planificat 49 obres d'estiu, quinze més que l'estiu passat i la xifra més alta dels darrers sis anys. També 49 actuacions de pavimentació, 30 més que en els mesos estivals del 2016, i intervindrà sobre 203.467 metres quadrats. Si es tenen en compte la vuitantena d'obres que ja està en marxa a la ciutat, en total aquest estiu s'executaran uns 140 treballs en diferents punts de la trama urbana i viària de Barcelona (algunes de les actuacions d'estiu són ampliacions d'obres ja existents).

A més dels treballs de pavimentació a la Meridiana i Gran Via, altres treballs d'aquest tipus seran a Pau Claris, Josep Tarradellas, Aragó, cruïlla avinguda Diagonal-Roger de Llúria, Balmes i Ganduxer. També s'actuarà sobre dos bulevards de la ciutat: el tram central del passeig de Sant Joan, entre Indústria i Rosselló, i el tram central de Via Augusta, entre Travessera de Gràcia i Sèneca. L'objectiu d'aquestes tasques és augmentar la seguretat viària de les calçades.

La tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha demanat "paciència" i "disculpes per anticipat" als veïns i ciutadans per les molèsties de les obres planificades per aquest estiu i ha recordat que l'objectiu de tots aquests treballs és que la ciutat estigui "el millor preparada possible per acollir les activitats del dia a dia".
 

El gerent Manuel Valdés i la tinent d'alcalde Janet Sanz. Foto: ACN


Millores als entorns del Parc Güell

Dues de les urbanitzacions més destacades d'aquest estiu seran les obres de millora dels entorns del Parc Güell. Se soterraran les línies aèries al carrer Baixada de la Glòria, entre Verdi i Mare de Déu del Coll, i en l'encreuament de calçada del carrer Sostres. Els treballs s'han programat en dues fases del 19 de juny al 25 d'agost. La segona acció consistirà a reparar la impermeabilització i la recollida d'aigües de la plaça de la Natura, uns treballs previstos del 19 de juliol al 19 de maig de l'any que ve.

També està previst que aquest estiu finalitzin les urbanitzacions de la plaça Joan Pelegrí; la reurbanització de Providència amb connexió del clavegueram a Torrent de l'Olla; les actuacions en trams de voreres al districte de Sarrià Sant- Gervasi (República Argentina, Ganduxer i passeig Sant Gervasi) i la urbanització de Septimània.

Alhora el consistori donarà impuls a la reurbanització de l'eix de carrers de Sant Frederic, Casteràs i Càceres, Riera d'Escuder i Jocs Florals, al districte de Sants-Montjuïc, per completar els entorns del mercat de Sants i millorar l'accessibilitat en aquest àmbit.

Més carrils bici i nous trams de carril bus

S'iniciarà la construcció d'onze nous carrils bici. Concretament, els de Josep Carner, París-Londres, Ganduxer, Dr. Fleming, Avinguda de Pau Casals, Esteve Terrades, Rio de Janeiro, Degà Bahí, Sant Antoni Maria Claret-Indústria-Biscaia, Sardenya-Ramon Trias Fargas i la finalització de l'eix del carril bici de Pujades-avinguda Meridiana (Pujades Almogàvers). Sanz ha destacat l'aposta del govern municipal per la mobilitat sostenible i fomentar els desplaçaments a peu, en bici i en transport públic.

El consistori construirà nous trams de carril bus a València, entre Navas de Tolosa i Espronceda; a Gran Via costat mar, entre Josep Pla i Rambla Prim; a l'Avinguda Meridiana, entre Fabra i Puig i Rio de Janeiro; a Via Augusta, entre Travessera de Gràcia i Comte de Salvatierra, i al Passeig de Sant Joan (entre Travessera de Gràcia- Sant Antoni Maria Claret i Còrsega-Provença en sentit descendent i entre avinguda Diagonal-Rosselló i Indústria-Travessera de Gràcia en sentit ascendent). També millorarà la senyalització de la línia D20.

Accessibilitat a les estacions

En l'àmbit ferroviari, finalitzaran les obres per millorar l'accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat del Putxet i en l'accés de la parada de metro de la Barceloneta. També es donarà un nou impuls a les obres per adaptar l'estació de Jaume I.

També es repararan diversos punts a les xarxes d'aigua, elèctrica i de gas i s'executaran reparacions de col·lectors. En una d'aquestes actuacions, la Travessera de Gràcia quedarà tallada entre la plaça de Gal·la Placídia i el carrer Gran de Gràcia del 3 a l'11 d'agost per reparar-ne el clavegueram.
 

Les obres que Barcelona ha programat aquest estiu by naciodigital on Scribd

 

Arxivat a