ERC, sobre Baiget: «Tenir por és molt lícit, però no ens ha d'aturar»

Sergi Sabrià evita carregar contra el conseller i assegura que confia que el Govern es manté unit en l'objectiu del referèndum | Replica a Colau que, com en qualsevol altre procés electoral, no es posaran en risc els funcionaris de l'ajuntament de Barcelona

Sergi Sabrià, aquest dilluns
Sergi Sabrià, aquest dilluns | ACN
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:26h
ERC no vol entrar en el cos a cos amb el conseller d'Empresa, Jordi Baiget, que aquest dilluns ha afirmat en una entrevista que el referèndum no se celebrarà i que no vol posar en risc el seu patrimoni -i a qui la CUP demana la dimissió-. Així, el portaveu dels republicans, Sergi Sabrià, ha afirmat que estan segurs que el Govern està "absolutament convençut del que fa", però ha avisat a Baiget que, si bé és lògic tenir por, "aquesta por no pot no fer-lo actuar". "És molt difícil [executar el full de ruta], tenir respecte és molt lícit, però no ens ha d'aturar", ha destacat.

Sigui com sigui, ha replicat que no es repetirà el 9-N, ja que "hi ha una peça que és cabdal, el que fa diferent el referèndum és el seu caràcter vinculant", així com "també ho és la seva organització", els detalls de la qual es coneixeran aquest dimarts. "Fins ara hem estat fent els passos, i els hem de seguir fent conjuntament", ha insistit, tot subratllant la necessitat de mantenir un "Govern fort i cohesionat", ja que "no pot quedar cap decisió congelada per aquesta por". "Tots junts i fins al final", ha conclòs.

La col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona

Així mateix, Sabrià ha respost a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que ha afirmat que no posarà en risc els funcionaris del consistori. "Mai s'han usat els funcionaris de Barcelona per fer unes eleccions", ha deixat clar el dirigent d'ERC, motiu pel qual ha insistit que aquest cop no serà una excepció, ja que l'objectiu és fer el referèndum com un procés electoral normal. Igualment, també ha afirmat que no es posaran en risc els funcionaris d'altres administracions.

Sigui com sigui, ha afegit que esperaran el suport a la convocatòria de "Colau, Coscubiela i tota la seva gent tant com calgui", ja que els republicans asseguren que el seu electorat vol votar i que Catalunya en Comú no se situarà "al costat del PP" en el moment clau.