Pascal fa costat a Baiget: «Arribarem fins al final amb el conseller al Govern»

La coordinadora general del PDECat afirma que el compromís del conseller en el referèndum "és sòlid i sentit"

Marta Pascal aquest dilluns a la seu del PDECat.
Marta Pascal aquest dilluns a la seu del PDECat. | @Pdemocratacat
03 de juliol del 2017
Actualitzat a les 14:20h
Les declaracions del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, en una entrevista assegurant que el referèndum no se celebrarà i que no vol posar en perill el seu patrimoni, han escalfat el sobiranisme. ERC ja ha advertit que cal superar la por i la CUP ja li ha demanat la dimissió. La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, ha assegurat avui que "arribarem fins al final amb el conseller Baiget al Govern" al ser preguntada per la continuïtat del conseller en l'executiu. Pascal ha assegurat que en la reunió celebrada abans del comitè nacional del partit no s'ha tractat del tema.  

La coordinadora del PDECat ha afirmat que "coneixem des de fa anys el compromís del conseller Baiget, clar i sense cap fissura amb el full de ruta del PDECat", tot assegurant que hi ha una "confiança plena que els membres del Govern tiraran endavant amb el seu compromís".  

Pascal ha focalitzat les paraules de Baiget en la seva crida a la mobilització de la gent: "Això s'ha de posar en valor, i els puc garantir que ell tampoc fallarà". A més preguntes sobre la continuïtat de Baiget en el Govern després de les seves declaracions: "Anirem fins al final", ha insistit.  

"El referèndum es farà perquè aquest és el compromís del Govern", ha repetit Pascal en diverses ocasions. L'únic dubte que ha manifestat sobre les paraules del conseller ha estat quan s'ha preguntat si la seva ha estat "la millor manera d'expressar-se", però per afirmar de seguida que "no ha tingut cap mala intenció de desmarcar-se del procés". Té clar que el procés que fem és vàlid. Anem endavant i hi anem tots. Pascal ha afirmat que "ens equivocarem si ens posem a assenyalar gent".

Sobre la informació apareguda al diari El País sobre la llei de transitorietat, Pascal ha dit que desconeix el seu contingut, "però em consta que s'hi està treballat de forma curosa" i que al PDECat "estem molt confiats que les persones que han liderat aquests textos legals han fet la feina feta per poder garantir el referèndum". Ha subratllat que el model de país que té el seu partit al cap no té res a veure amb "la Veneçuela bolivariana" i que "li dono molt poca credibilitat a la informació".