El cost d'aturar les obres de la L9 del metro supera els 1.000 milions d'euros

El 61% de la gent gran té dificultats per arribar a finals de mes, s'escurça la durada dels contractes temporals, l'Estat firma convenis amb entitats que fan misses franquistes, el plasma de Rajoy val més de 500.000 euros... entre altres dades ocultes de la setmana

01 de juliol del 2017
Actualitzat el 28 de juliol a les 12:05h

Un comboi de la L-9, a l'estació de Mercabarna. Foto: Adrià Costa


Quant ha costat i quant acabarà costant la línia 9 del metro? És una de les preguntes del milió de les infraestructures catalanes. De fet, el Parlament va encarregar el març a la Sindicatura de Comptes que fiscalitzés aquesta obra per intentar resoldre aquesta qüestió. Aquesta setmana, però, ja hem sabut que el cost en concessions i crèdit per a les obres aturades durant anys ha superat els 1.000 milions d'euros.

També hem sabut que més de 6 de cada 10 persones grans tenen dificultats per arribar a finals de mes a Catalunya -que se situa per sobre de la mitjana estatal en aquest àmbit-, que la durada mitjana dels contractes temporals ha caigut fins als 50,58 dies, que el ministeri de Defensa donarà 24.000 euros a una entitat catalana que feia misses franquistes, que l'Estat externalitza la salut dels interns dels CIEs amb un cost d'1,5 milions d'euros o que les retransmissions de Mariano Rajoy, Soraya Sáenz de Santamaría i Íñigo Méndez de Vigo valen més de 500.000 euros.

I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies: