Pastor insta per carta Puigdemont a presentar el referèndum al Congrés com una proposició de llei

La presidenta de la cambra baixa espanyola, d'aquesta manera, impedeix una compareixença del president de la Generalitat sense que es voti sobre el pla sobiranista

Ana Pastor, al costat de Rajoy i Puigdemont
Ana Pastor, al costat de Rajoy i Puigdemont | ACN
30 de juny del 2017
Actualitzat el 01 de juliol a les 14:21h
La presidenta del Congrés dels Diputats, Ana Pastor, ha respost la carta que li va enviar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, fa exactament dues setmanes. Puigdemont tenia intenció d'anar a la cambra baixa a explicar el referèndum sense que se sotmetés a votació, i Pastor li ha assenyalat que la seva compareixená només es pot emmarcar en una proposició de llei, de manera que caldria votar-la. Així apareix en la carta, a la qual ha tingut accés NacióDigital.

Pastor es refereix als mecanismes de la Constitució i del reglament del Congrés que estableixen les proposicions de llei, especialment aquelles que poden provenir de comunitats autònomes. "Fora d'aquets procediment, el reglament no contempla cap debat en sessió plenària en el qual pogués comparèixer", assegura la presidenta de la cambra baixa espanyola.

La dirigent del PP li recorda, a banda, que les normes del Senat li permeten explicar-se a la comissió general de les comunitats autònomes. El president d'aquest organisme, Juan José Imbroda -també dels conservadors-, va assegurar fa dos mesos que els independentistes eren uns "desviats".

Carta de resposta d'Ana Pastor a Carles Puigdemont by naciodigital on Scribd