​El Gremi de Restauració reclama aturar la supressió de terrasses a la Sagrada Família

L'Ajuntament aprova retirar-les de nou bars del davant de la basílica, al carrer Mallorca

Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:02h

Temple Expiatori de la Sagrada Família. Foto: Adrià Costa


El Gremi de Restauració de Barcelona ha demanat aquest dijous a l'Ajuntament que paralitzi la supressió de terrasses a la Sagrada Família com a "mostra de bona voluntat" en el marc de la negociació de l'ordenança de terrasses i fins que no es resolguin els recursos d'alça que preveuen presentar els afectats. Els establiments que es quedaran sense terrassa són nou situats al carrer Mallorca, just davant de la basílica, han concretat fonts municipals.

El gremi ha explicat que aquest dimecres el consistori va reunir els operadors afectats per comunicar "la desestimació massiva de les seves al·legacions" i per forçar el lliurament de la notificació oficial que suposaria l'extinció de la llicència de terrassa, fet al qual es van negar els restauradors, que van reclamar que el lliurament es faci per canals ordinaris.

Segons el consistori, per fer-los arribar la notificació se'ls va citar per fer-ho de manera presencial, però van rebutjar ser notificats i ara el procés de notificació seguirà el seu curs com preveu la normativa de l'administració pública. Poden presentar recurs d'alçada per esgotar la via administrativa, però encara no l'han interposat, segons el consistori.

El gremi ha assegurat que no entén que el govern municipal "aprofundeixi" en la ferida de l'ordenança de terrasses quan la negociació per modificar-la està tan avançada, i ha observat que la nova normativa podria plantejar solucions per als espais amb un gran flux de vianants, com és el cas de la Sagrada Família, cosa que suposaria revertir els efectes de la norma actual.

L'Ajuntament ha recordat que l'ordenació singular de terrasses de la Sagrada Família es va aprovar de manera definitiva des de l'abril i és ja una ordenació que té caràcter executiu. Segons el consistori, el seu objectiu és resoldre les disfuncions provocades per l'ús intensiu de l'espai públic per part dels visitants de la basílica i guanyar espai a la vorera per beneficiar els desplaçaments a peu.
Arxivat a