VÍDEO El nou Seat Arona sobrevola Barcelona amb helicòpter

El model, presentat aquest dilluns, arribarà als concessionaris el pròxim mes de novembre

El nou Seat Arona sobrevolant Barcelona
El nou Seat Arona sobrevolant Barcelona | Seat
Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:00h

Seat ha presentat aquest dilluns a Barcelona l'Arona, el segon SUV (Sport Urban Vehicle) de la marca després de l'Ateca i el primer que es fabricarà a la factoria de Martorell. El nou model, que arribarà als concessionaris el pròxim mes de novembre i que el president de la companyia, Luca de Meo, confia que "serà un èxit" perquè "té tots els ingredients per ser dels més venuts", es fabricarà a la mateixa línia de muntatge de l'Ibiza amb qui comparteix xassís i elements mecànics. És tracta d'un totterreny compacte que competirà al segment B dels crossowers amb models com l'Opel Mokka, el Peugeot 2008 o el Nissan Juke. Abans, ha sobrevolat el litoral de Barcelona amb helicòpter.

L'Arona és el quart llançament de Seat en poc més d'un any després de l'Ateca, la renovació del León i la cinquena generació de l'Ibiza. L'automobilística catalana ha invertit 900 milions d'euros en inversions i despeses en I+D en l'Ibiza i l'Arona.

A l'espera que el nou model es presenti oficialment al Saló de Frankfurt el pròxim mes de setembre, avui a Barcelona periodistes nacionals i internacionals han pogut conèixer de primera mà el segon SUV de Seat. El sector dels SUV és el que més creix a Europa i l'Arona en pocs anys podria posicionar-se com el quart més important en quant a vendes. 
 

Presentació del Seat Arona, a Barcelona. Foto: ACN


El nou model, que prèviament a la presentació d'aquesta tarda s'ha exhibit amb un helicòpter pel litoral de la ciutat, és un totterreny compacte que Seat defineix amb adjectius com "elegant, ampli i pràctic" de dilluns a divendres, i "aventurer, robust, esportiu i eficient", els caps de setmana. 

El germà petit de l'Ateca té unes mides molt similars a les de l'Ibiza. Concretament, és 79 mil·límetres més llarg. On radica la principal diferència és en l'alçada, ja que l'Arona és 99 mil·límetres més alt. 

De Meo ha destacat que per la factoria de Martorell, el nou model, junt amb l'arribada de l'Audi A1 l'any vinent, "reforçarà una història d'èxit" després que en sis anys hagi crescut més d'un 50% la producció. Aquí, De Meo també ha destacat que gràcies a la flexibilitat d'aquesta factoria, la producció es podrà adaptar a la demanda amb la possibilitat de produir fins a un miler d'unitats diàries entre l'Ibiza (60%) i l'Arona (40%). 

Vist l'èxit de vendes de models com l'Ibiza o el León i reforçat amb l'arribada de l'Ateca, Seat preveu reforçar encara més les seves vendes amb el nou Arona que entre el gener i el maig han crescut un 13,9% més que en el mateix període del 2016, fins als 201.300 cotxes.

Aquest creixement ha permès elevar la facturació de Seat un 20,2% en el primer trimestre d'aquest 2017, fins a la xifra rècord de 2.487 milions d'euros, i, després de tancar el 2016 amb els millors resultats financers de la història, el benefici operatiu del primer trimestre es va situar en 56 milions, un 4,1% més que en el mateix període del 2016.
 

Presentació del Seat Arona, a Barcelona. Foto: ACN

Arxivat a