«S'han obtingut proves il·lícitament en tots els casos de corrupció a Catalunya»

Francisco Marco, exdirector de Método 3, acusa Fernández Díaz de muntar una policia política per deslliurar el PP de les investigacions de corrupció i per buscar draps bruts de polítics independentistes

Francisco Marco, a «Els Matins»
Francisco Marco, a «Els Matins» | TV3
23 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:31h


L'exdirector de l'agència de detectius Método 3 Francisco Marco assegura que, més enllà de si darrera hi ha o no un delicte, "tots els casos de corrupció que existeixen a Catalunya han tingut intel·ligència policial darrera". I en aquests, segons ha afirmat a Els Matins de TV3, s'ha produït una "vulneració de drets fonamentals i obtenció de proves il·lícitament i després blanquejats" contra independentistes, com en el cas del llapis de memòria amb informació sobre els Pujol que no se sabria d'on ha aparegut.

Així, el detectiu -que està promocionant el seu llibre sobre l'operació Catalunya- ha denunciat que "no es poden vulnerar drets polítics amb eines policials" i, de fet, ell ha declarat estar en contra de la independència, però ha assegurat que, a diferència dels dirigents de la trama de policia política que investiga el Parlament i el Congrés, ell respecta els que la defensen. En canvi, els membres de l'operació Catalunya "tenen un pensament únic i creuen que l'han d'imposar amb la llei marcial".

En aquest sentit, Marco ha afirmat que va muntar aquesta xarxa l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz, que va encarregar acabar amb els casos de corrupció que esquitxen el PP i iniciar investigacions per incriminar independentistes. Afegeix, però, que el seu successor, Juan Ignacio Zoido, hauria desarticulat aquest equip de policia paral·lela.

Pel que fa a l'exlíder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, s'ha mostrat convençut que la gravació a La Camarga va ser consentida, però no ha volgut entrar en les relacions que van tenir, ja que ell va treballar per als populars i no pot per contracte. Tot i això, ha reconegut que se'n mor de ganes: "Espero que em posi una querella i per poder explicar totes les coaccions que he rebut".