CCOO reclama que s'investigui el cas Activa Mútua

El sindicat ha enviat un comunicat a tots els treballadors de l'entitat arran de la denúncia presentada a la Fiscalia per presumpta gestió fraudulenta de diner públic | NacióDigital va revelar la setmana passada el cas que apunta també a un enriquiment il·lícit de tipus mercantil de més de 20 milions d'euros

Seu d'Activa Mútua, al carrer Bailén de Barcelona
Seu d'Activa Mútua, al carrer Bailén de Barcelona | Adrià Costa
21 de juny del 2017
Actualitzat el 22 de juny a les 17:46h
La secció sindical de CCOO a Activa Mútua va enviar aquest dilluns un comunicat a tots els treballadors de la mútua d'accidents de treball per manifestar la seva posició davant els fets denunciats a la Fiscalia de Barcelona i a la Seguretat Social. Activa Mútua és una entitat d'arrel catalana que ofereix servei a 65.000 empreses i protegeix més de mig milió de treballadors d'arreu de l'estat espanyol. 

NacióDigital ja va revelar dimarts passat que el fiscal anticorrupció de Barcelona Fernando Maldonado seria l'encarregat d'investigar el cas Activa Mútua. La denúncia presenta proves per presumpta "gestió fraudulenta" de fins a 1,2 milions d'euros de diner públic i "enriquiment il·lícit" de tipus mercantil de més de 20 milions d'euros.  

En el comunicat del sindicat es deixa clar que "CCOO sempre s'ha posicionat del costat de la llei" i es reclama que es portin "a terme les accions necessàries per investigar els fets que han sortit publicats en mitjans de comunicació". D'igual manera, tot i que defensen la "presumpció d'innocència de qualsevol ciutadà" també sol·liciten "depurar responsabilitats" sobre els implicats. 

La secció sindical també apunta que en cas de provar-se els fets denunciats a Fiscalia, donaran suport a totes les accions que calguin "per salvaguardar els drets de la plantilla i condemnar a les persones que hagin portat a terme les accions il·lícites denunciades". El comunicat va ser enviat en representació dels 31 delegats de CCOO, als quals també s'hi han afegit els d'UGT (4) i els del Sindicat de Professionals de l'Assegurança (SPS-3). 

Segons ha explicat CCOO a NacióDigital, aquest dimarts els representants dels treballadors  es van reunir amb la direcció de l'entitat per demanar explicacions sobre els fets. "Tot i que vam llegir als mitjans que s'havien presentat denúncies similars amb anterioritat a la Seguretat Social, nosaltres no en teníem constància". 
  
Investigació oberta a Fiscalia i la Seguretat Social

Activa Mútua nega totes les acusacions presentades davant del ministeri públic i així ho va comunicar aquest dimarts, en la reunió mantinguda amb els sindicats. L'entitat ha afegit que ofereix "tota la col·laboració i transparència" en la recerca, tant de la Fiscalia com de la Seguretat Social, en l'auditoria anual ordinària que duu a terme aquests dies.

Activa Mútua és una entitat d'arrel catalana, fruit d'una fusió en 2008 de Reddis (Reus), Matt (Tarragona), Mupa (Lleida) i Fimac (Barcelona). Com a mútua, i per tant entitat sense ànim de lucre, està obligada per llei a retornar el 80% dels excedents a la Seguretat Social, mentre que l'altre 20% el pot destinar al compte de patrimoni per pagar ajustos de tresoreria, manteniment d'equipaments o bé per reinvertir en activitats pròpies de la mútua. 
Arxivat a