La CUP acusa els «comuns» de fer «boicot» al referèndum

Els anticapitalistes insten els de Xavier Domènech a reconèixer el resultat de la votació i triar entre "censura" o "dret a decidir"

20 de juny del 2017
Actualitzat el 21 de juny a les 7:07h

La diputada de la CUP Mireia Boya Foto: @cupnacional


Després que el líder de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, hagi dit que l'1 d'octubre "té més aspecte de 9-N que de referèndum", la CUP ha carregat durament contra els "comuns", a qui acusa de fer "boicot" al dret a decidir. "Qui participi en el referèndum ha de reconèixer els seus resultats. Voler el canvi és fer-lo i no voler-lo és estar amb l'statu quo", ha sentenciat la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya.

La dirigent anticapitalista ha insistit que el context polític ja no admet ambigüitats: "Han de decidir si són part de la solució o dels obstacles per impedir votar. O estan amb la moció de censura o estan amb el dret a decidir". I és que, després de reunir-se aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident Oriol Junqueras, els "comuns" no consideren que la votació de l'1 d'octubre tingui prou garanties com per ser efectiu i vinculant. 

Boya ha insistit que "sí serà vinculant" i que, si guanya el sí la independència serà "proclamada". L'única similitud que, segons la diputada, tenen el 9-N i el referèndum de l'1 d'octubre és que les dues votacions tenen al davant "un estat autoritari que vol impedir que Catalunya voti".

Amb tot, la CUP també ha exigit al Govern que expliqui ja "públicament" els detalls de l'organització del referèndum. "Hem d'acabar amb les quinieles i la política-ficció. Cal transparència", ha exigit Boya.