El Govern convocarà la junta de seguretat sense esperar a acordar la data amb l'Estat

La reunió, que lidera el president de la Generalitat, es durà a terme durant la primera setmana de juliol

20 de juny del 2017
Actualitzat a les 18:25h

Jordi Jané, Josep Lluís Trapero, Carles Puigdemont, Carme Forcadell i Oriol Junqueras, en una imatge d'arxiu. Foto: Isaac Meler


El Govern convocarà la junta de seguretat de Catalunya per la primera setmana de juliol sense esperar a acordar la data amb l'Estat. Així ho ha acordat aquest dimarts el consell executiu en la seva reunió setmanal. La decisió arriba després que la Generalitat hagi proposat fins a cinc dates al ministeri de l'Interior per tal de celebrar aquesta trobada, totes elles rebutjades per part de Juan Ignacio Zoido.

El conseller d'Interior, Jordi Jané, s'ha reunit amb els grups parlamentaris per informar d'aquesta qüestió, i els ha comunicat la voluntat de celebrar la cita durant la primera setmana de juliol. L'ordre del dia ja s'ha plantejat en reunions internes amb el ministeri, fins i tot quan hi havia Jorge Fernández Díaz al capdavant.

La junta de seguretat de Catalunya està liderada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que és qui té la potestat de convocar-la. Aquest organisme no es reuneix des del 2009, i la Generalitat vol que es torni a trobar en un moment d'alerta per l'amenaça del terrorisme gihadista.

"La rapidesa en reunir la junta de seguretat d'Euskadi contrasta amb la negativa a reunir la de Catalunya", ha destacat la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu.