Rull veu «fora d'Europa» l'Estat per oposar-se al model de vinyeta que ha de substituir els peatges

El conseller de Territori es compromet a tirar endavant la iniciativa sense tenir en compte la negativa espanyola

20 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:30h
Josep Rull
Josep Rull | Adrià Costa
El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acusat aquest dimarts el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, d'estar "fora d'Europa" per la seva oposició al model de vinyeta que el Govern vol implantar per substituir l'actual sistema de peatges. "Els que ens amenacen de fer-nos fora d'Europa estan portant l'Estat, en quant a polítiques de progrés, fora d'Europa", ha destacat Rull en la roda de premsa posterior al consell executiu.

El dirigent nacionalista ha indicat que els països "més avançats" del continent -com ara Suïssa- ja apliquen un model de vinyeta, que segons Rull és millor en termes de sostenibilitat i d'equilibri territorial. "L'Estat està girant l'esquena a la Unió Europea, va en sentit contrari", ha destacat el conseller.

Rull ha insistit que la negativa de l'Estat no és específicament al model proposat, sinó a la possibilitat que sigui la Generalitat qui apliqui un sistema propi. "Trobem inaudit que s'oposin a una proposta que ni s'ha plantejat i que no posin alternatives damunt la taula", ha destacat el conseller de Territori.