Els patinets elèctrics, vetats a les voreres de Barcelona a partir del juliol

L'Ajuntament prohibeix aquests vehicles per a menors de 16 anys i els grups de segways de lloguer han de portar guia i anar per rutes marcades

Redacció
19 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:43h

Un jove veu aigua de la font de Canaletes sense baixar del patinet elèctric. Foto: Adrià Costa


La nova regulació de Barcelona per posar ordre als segways i els patinets i rodes elèctriques entrarà en vigor l'1 de juliol, segons fonts municipals. Implicarà que tots aquests vehicles no puguin circular per la vorera i hagin de fer-ho pels carrils bici –o a la calçada allà on estigui pacificada-, que no els puguin utilitzar al carrer els menors de 16 anys i que hagin d'estar registrats. També es posen limitacions als grups organitzats de turistes: han de dur guia i anar per rutes marcades.

El ple municipal va aprovar a finals de maig la modificació de l'Ordenança de Circulació de Vianants i Vehicles per regular els vehicles de mobilitat personal a motor (VMP) i cicles de més de dues rodes, com segways i patinets elèctrics. La seva entrada en vigor arriba 15 dies després de la publicació de l'acord en el Butlletí Oficial de la Província, on va aparèixer l'anunci publicat el passat divendres.

En funció del tipus de vehicle, poden circular pels carrils bici, els parcs, les zones 30 o per la calçada, sempre que no sigui de la xarxa bàsica. També es regula la velocitat, des dels 10 quilòmetres per hora fins als 45. A més, en cas de lloguer del vehicle, és obligatori l'acompanyament d'un guia. Pel que fa als grups, que com a màxim han de ser de sis, les rutes estan marcades. També es crea un registre dels vehicles que s'utilitzin en alguna activitat econòmica, el qual ja està en marxa.
Arxivat a