Centenars de persones participen a la Patum de Lluïment sota un sol de justícia

La forta calor torna a impactar sobre la festa berguedana per excel·lència

La Guita Grossa entregant la bota als músics
La Guita Grossa entregant la bota als músics | Aida Morales
18 de juny del 2017
Actualitzat a les 22:49h
La Patum de Lluïment ha posat, aquest diumenge, el punt i seguit als actes de la festa berguedana per excel·lència. Després del Passacarrers de dissabte, que va omplir Berga de patumaires, tot i que també de molta gent de fora que descobria la festa per primera vegada, la Patum va avançant i ja només quedaran els últims salts de la nit. Una Patum, enguany, marcada per les fortes temperatures, que han tornat a superar els 35ºC en molts moments, i que s'ha fet notar, sobretot, durant els actes del migdia. 

Durant l'última Patum de Lluïment, la plaça de Sant Pere s'ha tornat a omplir. Molta més gent, de fet, que durant la mateixa que es va viure dimecres, amb un caràcter, com és habitual, familiar i respectuós. 
 

Turcs i Cavallets durant la Patum de Lluïment. Foto: Aida Morales


L'himne de Berga ha acompanyat l'entrada de les autoritats després de missa, i les comparses les han reverenciat. Els moments previs, però, han estat una mica més complicats, ja que un dels dos Àngels s'ha marejat, i s'ha plantejat l'entrada amb només un membre d'aquesta comparsa. No obstant això, finalment s'ha pogut recuperar, i els dos Àngels han acompanyat regidors, Administradors i altres  autoritats fins a les portes de l'Ajuntament. 
 

Els Àngels a la Patum de Lluïment. Foto: Aida Morales

 

Els Gegants a la Patum de Lluïment. Foto: Aida Morales


De cara al vespre, la Patum finalitzarà amb els quatre últims salts complets, i posarà, d'aquesta manera, el punt i final a la festa més viscuda i, enguany, marcada per la incertesa i els canvis en els salts de Plens. Com sempre, dues realitats, de dia i de nit, similars, però radicalment diferents, que permeten configurar una festa amb espai per a tots els públics.
 

GALERIA DE FOTOS de la Patum de Lluïment de dijous