Desnonen una dona embarassada de nou mesos i la seva família a Barcelona

La PAH critica que se l'hagi expulsat de casa seva sense previ avís i que s'hagi aprofitat per canviar el pany mentre l'afectada era fora

Redacció
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:59h

Activistes de la PAH enganxant cartells en una oficina bancària, en una imatge d'arxiu. Foto: Joaquim Albalate


La PAH de Barcelona ha denunciat aquest divendres el desnonament d'una dona embarassada de nou mesos i la seva família d'un domicili del carrer Gayarre, al Districte de Sants, sense que es produís cap avís previ ni ordre amb data concreta. Segons relata la Plataforma d'Afectats de la Hipoteca (PAH), el desnonament ha estat ordenat pel jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona després que la família comencés a patir problemes econòmics el 2016 i deixés de pagar el lloguer.

Quan la família va veure que no podia abonar els 650 mensuals corresponents al contracte de lloger, va sol·licitar una ajuda a l'Ajuntament de Barcelona. El consistori la va estudiar i, finalment, li va concedir. La propietat, no obstant va posar una demanda per impagament al cap de deu dies que la família acredités que disposaria de l'ajuda.

Aquest divendres al matí, al voltant de les nou, els Mossos s'han personat al domicili mentre la dona havia anat a acompanyar el seu fill de nou anys a l'escola. Al tornar al seu pis, s'ha trobat el pany canviat, segons la PAH. De fet, la dona va recórrer a l'entitat a l'abril. Els responsables de la PAH la van informar dels passos a seguir per garantir el seu dret a l'habitatge i també es van adreçar als serveis socials i a Habitatges per sol·licitar l'entrada a la taula d'emergència per trobar-li un pis de lloguer social.

La PAH ha denunciat l'actitud del jutge i dels Mossos d'Esquadra per permetre aquest desallotjament "sense avisar els serveis socials" ni avisar els afectats amb antelació. A més, demana tenir en compte que la dona està a punt de donar a llum i també té a càrrec un menor de 9 anys.
 
Arxivat a