Felip VI, un rei en deu seqüències

Aquest 19 de juny es compleixen tres anys de l'arribada al tron de l'actual rei d'Espanya | L'entronització es va produir després de l'abdicació de Joan Carles I enmig d'una suma d'escàndols com el cas Urdangarin o la cacera d'elefants a Botswana

Felip VI pronunciant el discurs de Nadal de 2015
Felip VI pronunciant el discurs de Nadal de 2015 | Casa Reial
17 de juny del 2017
Actualitzat el 18 de juny a les 12:12h
El 19 de juny farà tres anys de la proclamació de Felip VI com a rei d'Espanya. Uns dies abans, el 2 de juny, Joan Carles I va fer pública la seva decisió d'abdicar. La monarquia passava per les seves hores més baixes. Una suma d'escàndols (de la cacera d'elefants a Botswana a l'esclat del cas Urdangarin, passant per tots els afers extramatrimonials del monarca) van acabar degradant la imatge de la institució.

Felip VI encara l'actual moment polític amb peus de plom. La Constitució no li atorga poders reals i no té tampoc l'autoritat del seu pare en els primers anys de regnat. Precabut i conservador, malda per sobreviure i preservar la monarquia enmig de transformacions de fons a la societat espanyola i en ple procés sobiranista. El seu regnat es pot resumir en aquestes deu seqüències.

Arxivat a