Els patumaires xiulen les Maces al Passacarrers de dimecres de Patum

La comparsa gestionada per la colla dels Plens no és benvinguda a la plaça de Sant Pere

Primer salt de Maces del Passacarrers de dimecres que ha estat xiulat per part dels patumaires.
Primer salt de Maces del Passacarrers de dimecres que ha estat xiulat per part dels patumaires. | Aida Morales
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:51h
Com era d'esperar, la polèmica entorn de la comparsa dels Plens i les Maces ha estat present, ja des del principi, en aquesta Patum. El Passacarrers del matí ha transcorregut tranquil, sota la mirada de Tabal i Gegants, tot i que al vespre, amb la sortida del foc, la crítica s'ha tornat a encendre. Ha estat, ja des d'un inici, amb el primer salt de Maces a la plaça de Sant Pere, quan s'han començat a escoltar els primers xiulets.

Els crits de rebuig cap a l'actitud de la comparsa, però, no han finalitzat aquí, amb el salt dedicat al consistori, sinó que han continuat, també, durant el segon salt que s'ha fet a la plaça, que ha estat en honor al secretari. La resta de comparses, per altra banda, han ballat amb normalitat, acompanyats de l'aglomeració de gent habitual. 


Patumaires ansiosos, desperts i energètics. Adolescents i adults, majoritàriament, que han encetat un Passacarrers eminentment calorós, en què les camises sobren i les barreges s'evaporen. Malgrat que amb la nit cauen les temperatures, aquest matí els termòmetres han superat els 33ºC.

Aquest dimecres, les comparses realitzen una ruta una mica més curta de l'habitual. Després de Sant Pere, enfilen cap al centre històric de Berga, cap al carrer de Castellar del Riu, on fan un salt a la Rectoria i al carrer Pinsania, on comencen els salts en honor als regidors. Entre els principals carrers per on passen, hi ha el carrer Pinsania, de la Pietat, Buxadé, la plaça Doctor Saló, el carrer Balmes, la plaça Viladomat, la plaça Maragall, el carrer de la Torre de les Hores, la plaça de Sant Francesc, la plaça Mossèn Huch, la de les Fonts, el carrer del Roser, Gran Via i, finalment, la plaça de Sant Joan, per acabar enfilant carrer major amunt, al ritme d'Ella s'ho pensa, fins a Sant Pere. 

Més informació del transcurs del Passacarrers al final de la nit
 

Gegants ballant a la plaça al primer salt del Passacarrers de dimecres. Foto: Aida Morales

 

Sant de Guites a Sant Pere a l'inici del Passacarrers. Foto: Aida Morales