​Collboni reclamarà a Sánchez una «agenda Barcelona» d'inversions

El tinent d'alcalde de la capital catalana vol plantejar al líder del PSOE les prioritats en infraestructures, transport públic, capitalitat cultural i reducció de les desigualtats als barris

Redacció
14 de juny del 2017
Actualitzat a les 20:29h

Pedro Sánchez a Barcelona, aquest Sant Jordi. Foto: Adrià Costa


El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona i tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, vol aprofitar l'efecte que ha tingut en el socialisme la victòria de Pedro Sánchez, i per això ha anunciat una pròxima reunió amb ell per plantejar-li l'"agenda Barcelona" d'inversions i fer que sigui prioritària en el seu projecte com a probable candidat del PSOE a la presidència del govern espanyol.

En concret, vol plantejar-li les prioritats que la ciutat necessita en infraestructures, transport públic, capitalitat cultural i per garantir les inversions en els barris per reduir les desigualtats. Collboni, que situa la trobada després del congrés socialista d'aquest cap de setmana, ha remarcat que "el canvi està en marxa, que l'alternativa s'està construint", i que cal que les grans ciutats hi tinguin un "paper fonamental".

Acompanyat pels seus regidors i també pel primer secretari del PSC, Miquel Iceta, Collboni ha volgut fer un repàs de la feina feta pels socialistes des de l'Ajuntament de Barcelona quan es compleix un any de la signatura del pacte de govern amb BComú.

Sota el títol "Un any de govern a Barcelona. Balanç i reptes de futur dels i les socialistes", Collboni ha valorat positivament l'acció de govern dels últims dotze mesos. El PSC, ha dit, va entrar a l'executiu municipal per "reforçar i donar coherència a allò que els barcelonins que havien votat el 2015, un canvi des de l'esquerra".

En aquest sentit, ha opinat que s'ha aconseguit "fer front a l'emergència social fruit de quatre o cinc anys de retallades i de crisi", així com garantir els drets socials dels barcelonins, el dret al transport, a l'habitatge i a la salut. Collboni ha volgut així retre comptes, ha dit, davant dels militants socialistes que van escollir-lo com a candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona i també que van avalar el pacte de govern amb BComú.
Arxivat a