La Seu d'Urgell retirarà les plaques amb el nom de Jordi Pujol

La proposta de Compromís per la Seu ha tirat endavant en el plenari d'aquest dilluns amb tots els partits a favor excepte el PDECat, que s'ha abstingut

Jordi Pujol
Jordi Pujol | Adrià Costa
13 de juny del 2017
Actualitzat a les 7:59h
El ple de la Seu d'Urgell ha aprovat aquest dilluns la retirada de les plaques que portin el nom de Jordi Pujol. La proposta ha estat avalada pel plenari a instàncies del Compromís per la Seu (liderat pel socialista Òscar Ordeig), formació que ha presentat la proposta amb l'argument que els "càrrecs electes tenen l'obligació de donar exemple en la gestió pública", un extrem que els membres de la formació creuen que no s'ha donat en el cas de l'expresident convergent.

Ordeig creu que la capital de l'Alt Urgell ha de deixar de rendir honor a Pujol després que ell mateix decidís renunciar-hi un cop feta la confessió sobre els diners que havia tingut en comptes de fora de Catalunya. D'aquesta manera, els tres rètols que es van instal·lar al seu dia en inauguracions i que porten el nom de Jordi Pujol, la de l'alberg municipal, la dels Mossos d'Esquadra i la del Poliesportiu, seran retirats en els propers dies després que s'hagi elaborat un informe. 

La proposta ha estat votada a favor per tots els partits excepte el PDECat, que s'ha abstingut.