Sabrià (ERC): «Per cada conseller inhabilitat, n'hi haurà vint per agafar el relleu»

El portaveu dels republicans afirma que "aquest referèndum no té aturador" i avisa els "comuns": "No hi ha neutrals en aquesta qüestió: o estem a favor de la democràcia o dels que la volen impedir"

12 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:38h
Sergi Sabrià, en roda de premsa, aquest dilluns.
Sergi Sabrià, en roda de premsa, aquest dilluns. | ACN
El Govern té prevista també la possibilitat que l'Estat inhabiliti alguns dels seus integrants en el trànsit cap al referèndum. El portaveu del secretariat nacional de la CUP Quim Arrufat va demanar en una entrevista al NacióDigital que cal tenir un president i consellers de reposició en cas que l'Estat els inhabilités per organitzar la votació de l'1 d'octubre. "Per cadascun que pugui ser inhabilitat o hagi de deixar el seu lloc, n'hi haurà un, dos o vint que els puguin agafar el relleu", ha assegurat aquest dilluns el portaveu d'ERC, Sergi Sabrià.

En aquest sentit, ha assegurat que els posicionaments en aquest sentit entre la CUP i l'executiu estan "alineats". "Quan el president i el vicepresident expliquen que ells no són importants i que no ens podran inhabilitar a tots, estan dient això", ha insistit. En l'entrevista a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras a TV3, el president català va assegurat que només acceptaran "la inhabilitació del Parlament", per bé que el vicepresident va apuntar: "No ens poden inhabilitar a tots. I si m'inhabiliten a mi, ningú em trobarà a faltar".

Sigui com sigui, Sabrià ha defensat que "aquest referèndum no té aturador", ja que ara ja s'ha fixat "clarament el rumb que ens ha de portar a les urnes" amb la data i la pregunta, en l'acte de diumenge es va comprovar que la gent està "mobilitzada i disposada a defensar el dret a vot on calgui i quan calgui", i Puigdemont i Junqueras van demostrar en l'entrevista "un compromís total i absolut del president i del vicepresident, amb una sintonia que ens fa més forts". "Estem liderant el canvi més important i profund de l'Europa del segle XXI", ha assegurat, per construir un "país just, net, pròsper i net de corrupció".

No hi ha posicions "neutrals"

En referència al judici a la Mesa del Parlament, que ha dut a declarar aquest dilluns el líder d'EUiA, Joan Josep Nuet, el dirigent republicà ha defensat que "el que realment està en perill en aquest país és la democràcia", motiu pel qual el debat del referèndum "no és un debat entre independentistes i no independentistes, sinó entre els que volen exercir la democràcia i els que no". "No hi ha neutrals en aquesta qüestió: o estem a favor de la democràcia o dels que la volen impedir", ha etzibat, en referència a aquells sectors que dubten entorn el referèndum unilateral, com els "comuns".

En tot cas, ha avisat la vicepresident del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, que els independentistes estan "reparats per qualsevol cosa que pugui passar, per fer que aquest poble pugui exercir el dret a l'autodeterminació". I davant l'estratègia del boicot d'un sector de l'unionisme, ha confiat que, a mesura que s'acosti la data, "aquesta crida als votants del "no" es farà més clara i més alta", ja que la votació "és l'oportunitat per a la gent del "no" per defensar el que ells creuen".