La caixa B

La venda de pisos augmenta un 76% en tres anys a Catalunya

Els immobles de què s'ha desprès la Generalitat i el que paga en lloguers, la masculinització de la diplomàcia espanyola, les sancions incobrades per la CNMC, el cost del manteniment dels míssils de l'exèrcit... entre altres dades ocultes de la setmana

| 10/06/2017 a les 20:30h
Especial: Les anàlisis de NacióDigital
Arxivat a: Política, diplomàcia espanyola, ambaixadors, despesa pública, pisos, habitatge, externalitzacions, Mossos d'Esquadra, la caixa B, míssils, exèrcit, sancions
Anuncis de venda i lloguer d'habitatges a l'aparador d'una immobiliària de Barcelona. | Adrià Costa
Aquesta notícia es va publicar originalment el 10/06/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La millora del mercat immobiliari acostuma a ser un reflex de la millora de l'economia. O de les perspectives que aquesta vagi a més, fet que dissipa les pors a l'hora de contractar una hipoteca. Així, malgrat que la recuperació del poder adquisitiu i les condicions laborals de la majoria de la població no progressen de forma tan accelerada, les transaccions d'immobles estan repuntant a una enorme velocitat, en especial a Catalunya i, molt en concret, a Barcelona. Derivarà això en una nova bombolla immobiliària, com alerten ja alguns economistes? En el món del lloguer sembla que hi estem abocats. Passarà el mateix en el de la compravenda o aquest cop s'hi actuarà a temps?

En aquesta línia, aquesta setmana també veurem quants recursos va obtenir el Govern venent edificis públics i quant ha de pagar ara en lloguers per tenir espais des d'on oferir serveis i gestionar l'administració, així com descobrirem fins a quin punt les dones són minoria en la diplomàcia espanyola, com li costa a determinats organismes reguladors cobrar les sancions que imposen, quants recursos destina l'exèrcit en mantenir míssils o quants gasten els Mossos en noves armes, i descobrirem com encara s'externalitzen algunes funcions de la Generalitat...

75,6% augment del nombre de pisos venuts
La compravenda d'immobles està vivint un moment d'or. Així es reflecteix en les estadístiques sobre habitatge del ministeri de Foment relatives al primer trimestre de l'any. Segons aquestes, el nombre de transaccions immobiliàries de pisos entre gener i març del 2017 ha estat un 75,6% superior a la del mateix període del 2014 (20.791 compravendes enfront les 11.837 de fa tres anys). Una quantitat força superior a l'increment mitjà estatal, del 50,6%, i només per sota del d'Astúries (86,6%). Al seu torn, les Illes Balears se situen en tercera posició (69,7%), mentre que el País Valencià tan sols supera per un punt i mig l'increment mitjà (51,9%).
 
INCREMENT DEL NOMBRE DE PISOS VENUTS ENTRE EL PRIMER TRIMESTRE DE 2014 I EL DE 2017

 
Sigui com sigui, el primer gran salt es va produir el 2016. Entre el primer trimestre de 2014 i el de 2015, es va passar d'11.837 pisos venuts a 12.917 a Catalunya, mentre que el següent any ja se'n van traspassar 16.300. Aquest 2017, l'increment ha fet un salt notori fins als 20.791 (un 32,5% més).

Així mateix, el principal impuls s'ha viscut sobretot a la demarcació de Barcelona, on l'augment del nombre de pisos venuts en els últims tres anys ha estat del 82,7%, només per sota de Segòvia (87,9%), mentre que els increments han estat més modestos a Lleida (66,1%), Girona (61,5%) i Tarragona (58,6%), tot i que sempre per sobre de la mitjana estatal. La millora de la situació econòmica explica aquesta millora en el mercat de l'habitatge, per bé que tampoc no s'hauria de menystenir el temor que provoca sobretot a Barcelona la bombolla dels lloguers, que fa que aquesta opció per gaudir d'una llar sigui cada cop menys atractiva.
525,6 milions per venda d'edificis públics
La Generalitat es va avançar a aquesta dèria de la transacció d'immobles força abans que aquesta tornés a accelerar-se. De fet, una de les vies d'obtenció de recursos extraordinaris mentre el conseller d'Economia era Andreu Mas-Colell va ser la venda d'edificis públics, ja fos per traslladar els serveis i personal a altres espais més barats o per quedar-se en els mateixos en règim de lloguer. Segons una resposta parlamentària del vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras, al diputat del PP Fernando Sánchez, el Govern va aconseguir ingressar 524,6 milions d'euros per aquesta via durant la legislatura anterior.

Mas-Colell va recórrer a aquesta opció el segon trimestre de 2012, coincidint amb l'adhesió de la Generalitat al fons de liquiditat extraordinari, malgrat que la venda de pisos tan sols li va reportar 17 milions. El següent any ja va aconseguir-ne així 173,3 milions, i el 2014 van arribar-ne fins a 339,4 milions. El 2015 tan sols es va vendre un solar per 3,8 milions i, des de llavors, ja no s'ha produït cap transacció més.

Sigui com sigui, el major comprador de pisos de la Generalitat ha estat, amb diferència, l'asseguradora Zurich, que hi ha destinat 201 milions, seguit per Riglos Business (63,1 milions). Pel que fa a l'Ajuntament de Barcelona, la Generalitat li va transferir dos edificis el 2014 per valor de 45 milions per reduir el deute que mantenia amb el consistori, per bé que formalment no va cobrar aquests recursos.
 
PRINCIPALS COMPRADORS D'EDIFICIS DE LA GENERALITAT (2013-2015), PER EUROS GASTATS

 
En tot cas, la frase feta catalana diu: "Què hem de fer? Vendre la casa i anar de lloguer". Així, doncs, quant gasta la Generalitat en lloguers per a oficines i altres edificis públics. Segons la mateixa resposta de Junqueras, la despesa en lloguers el 2015 va arribar a 4,9 milions mensuals (sense IVA), mentre que l'any següent es va aconseguir rebaixar a 4,6 milions (sense IVA). En total, doncs, el 2015 s'hi van destinar 58,3 milions i el 2016 va gastar-s'hi 54,8 milions.
11% ambaixadores i cònsols espanyoles dones
La diplomàcia internacional és (també) un àmbit de poder molt masculinitzat. Així ho reflecteix una resposta parlamentària del govern espanyol a Units Podem que concreta que, malgrat que les dones representen un 24,2% dels membres de la carrera diplomàtica espanyola, tan sols un 11% dels ambaixadors i cònsols eren dones, a finals del 2016. En concret, ho eren un 12,4% d'ambaixadors i un 9,2% cònsols. En càrrecs de responsabilitat inferiors, però, el percentatge augmenta una mica: 4 dels 11 directors generals són dones (un 36,4%) i 15 dels 51 subdirectors generals també (un 29,4%).
 
PES DELS HOMES I LES DONES EN LA DIPLOMÀCIA ESPANYOLA

 
L'executiu estatal justifica aquesta situació pel fet que, a l'hora de nomenar ambaixadors, "un dels requisits que acostuma a considera-se és el d'haver servit durant almenys 20 anys en el ministeri d'Assumptes Exteriors", un requisit que tan sols compleixen 68 dones i 395 homes, atès que "en el passat el número de dones que ingressava a la carrera diplomàtica era molt escàs per raons culturals i sociològiques, i per això hi ha poques dones en la part alta de l'escalafó". Per si sol, però, aquesta dada no explica la diferència, atès que el nombre de dones amb més de 20 anys d'experiència representa el 14,7% del total, un 25% menys que el percentatge d'ambaixadores i cònsols dones nomenats.
3,3% de les sancions de la CNMC cobrades
Un dels grans problemes de l'administració és la despesa en temps, personal i diners per intentar cobrar les sancions que imposen els seus diferents organismes, des de la Hisenda fins als ens reguladors del mercat. És el cas de la Comissió Nacional dels Mercats i les Comunicacions (CNMC), segons una resposta del govern espanyol al PSOE, on detalla que, malgrat que aquest organisme va imposar 914,7 milions en multes entre 2014 i abril de 2017, per ara tan sols n'ha pogut recaptar 29,8 milions, el 3,3% del total.
 
SANCIONS IMPOSADES I RECAPTADES PER LA CNMC ENTRE 2014 I 2017

 
En tot cas, la mateixa resposta argumenta que el procés judicial que habitualment s'obre després que s'imposi una multa comporta en un 80-90% dels casos la sol·licitud de suspendre'n el pagament i, en cas d'efectuar-se, caldria considerar-lo provisional, ja que dependria de la sentència ferma. Aquests processos a l'Audiència Nacional, a més, duren de mitjana entre dos i tres anys, mentre que els recursos posteriors al Tribunal Suprem poden trigar el mateix temps, motiu pel qual la decisió final pot trigar fins a sis anys. Fins i tot, un cop acabat el procediment, l'empresa pot tenir fins a dos anys més per abonar la quantitat.

Sigui com sigui, la immens majoria de les sancions de la CNMC s'han imposat en l'àmbit de la competència (852,8 milions), mentre que els de l'energia (25,7 milions), les teleciomunicacions (24,2 milions) i l'audiovisual (11,9 milions) han comportat menys litigis.


I ara, algunes contractacions destacades que s'han obert a licitació o s'han adjudicat els últims dies:

625.000 €

Míssil de l'estil Harpoon. Foto: Youtube


L'armament de l'exèrcit és car. I el seu manteniment també. Només faltaria que petés una bomba abans d'hora, abans i tot de disparar-se. De fet, l'exèrcit espanyol ha contractat per 625.000 euros a The Boieng Company per un servei de suport al manteniment de míssils i equip de taller de l'estil Harpoon. De fet, aquest és un contracte recurrent que, any rere any, obté a dit la mateixa empresa per a la mateixa funció.
496.987 €
Els Mossos estan d'enhorabona: renoven armament. A banda de les primeres 134 primeres pistoles Taser que ja han arribat -i que han costat finalment 706.473,38 euros-,  la direcció general de la Policia ha licitat ara per quasi 500.000 euros la compra de 24 fusells d'assalt de tres tipus diferent, 2 fusells de precisió, 22 armes de defensa personal, 56 pistoles i 50.000 cartutxos. Si l'Estat decideix retirar les competències en Mossos, aquests els hi arribaran ben equipats.
283.140 €
En un moment en què sembla que la tendència és internalitzar l'execució de certs serveis de l'administració, en ocasions també es produeixen externalitzacions. És el cas del centre de processament de dades de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), que anava donant suport als serveis propis de l'organisme i ara es pretén externalitzar, amb un cost màxim de 283.140 euros per un període de tres anys. "Durant els anys ha anat evolucionant i adaptant per permetre adequar-se als canvis i evolucions tant en número de serveis com en tecnologia. No obstant, les evolucions actuals dels sistemes fan que es plantegi la seva externalització per poder mantenir de forma eficient els nivells de creixement, desenvolupament i serveis necessaris pel bon funcionament de l'ATM", justifica el plec de la licitació.
242.407 €

Un registre web amb domini ".cat" pot costar menys de 10 euros anuals. No és excessivament car. Ara bé, quan costa a tot el servei de gestió i registre de dominis a internet de la Generalitat? Aquesta tasca està sent ara licitada per un cost màxim de 242.407,4 euros, per un període de dos anys. Aquest import no inclou l'elaboració de les pàgines web ni el seu manteniment, sinó que l'adjudicatari tan sols actuarà d'intermediador entre les entitats registradores de dominis i la Generalitat, comprant dominis, renovant-los, modificant-ne les dades relacionades, donant-ne de baixa, recuperant-ne de caducats, protegint-ne, intentant comprar-ne de ja adquirits per tercers... Sembla poca cosa, però potser no és tan bàsic.

 

(Mostra el teu compromís amb el model de periodisme independent, honest i de país de NacióDigital, i fes-te subscriptor per una petita aportació mensual. Fes clic aquí per conèixer tots els avantatges i beneficis. Apunta’t a la comunitat de NacióDigital, perquè la informació de qualitat té un valor.)

També us pot interessar

 

COMENTARIS

Molt util aquesta informació. Moltes gràcies.
Anònim, 11/06/2017 a les 19:56
+1
-0
Aprecio molt aquest apartat en que es dona informació sense fer valoracions. La tria és prou amplia i interessant per anar-ho seguint. Enhorabona per la iniciativa.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Pancartes amb els lemes electorals de les tres candidatues independentistes, al centre de Vic | Adrià Costa
Joan Serra Carné
01/01/1970
Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de trepitjar Catalunya i ser empresonat si guanya el 21-D | Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira
01/01/1970
Totes les notícies de NacióDigital relacionades amb el procés d'independència i les eleccions del 21 de desembre
 23:25 Anna Gabriel: «On son els cínics que exigien garanties democràtiques per a l'1-O, i ara callen?»; informa Pere Fontanals. 
 22:26 LA CARAVANA. El vers lliure d'Albano Dante Fachin se suma a la partitura independentista. L'exdirigent de Podem debuta en un acte d'ERC en l'espai on el 2015 es va presentar CSQEP i ja té previst participar en altres mítings dels republicans i la CUP amb un discurs crític amb el posicionament equidistant dels "comuns". Ho explica Roger Tugas.
 22:12 ÚLTIMA HORA Ingressat el jutge de Barcelona que investiga l'1-O. El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal.
 21:45 ​Xavier Garcia Albiol diu que l'Estat «no permetrà» que Carles Puigdemont faci cap «espectacle» si torna a Catalunya. El candidat popular visita Sabadell i fa una trobada amb militants en un bar del nord. Assegura que el president destituït viu "Matrix".
 21:44 LA CARAVANA. Pilarín Bayés, una llonganissa i les «nines russes» de Junts per Catalunya. La il·lustradora, acompanyada d'un gorro inconfusible de color groc, debuta en un míting de la candidatura de Puigdemont. Per Oriol March.
 21:37 ERC recupera el rol de Junqueras i Puigdemont promet tornar: duel obert pel vot sobiranista. Les enquestes projecten un ascens de la llista del president, disposat a córrer el "risc" de tornar de Brusse·les i ser empresonat si guanya el 21-D. Els republicans tornen a reivindicar la figura del vicepresident com a cap de llista i donen protagonisme a Mundó i Romeva per enfortir el missatge de Rovira. Informa Joan Serra Carné.
 21:36 Xavier Domènech ataca Inés Arrimadas per captar el vot obrer: «Si guanya Ciutadans és una victòria per a Aznar». Els "comuns" adverteixen que la formació taronja és el "revers obscur" del procés independentista. 
 21:31 Arcadi Oliveres, a la CUP: "Ens hem precipitat. Hem de dialogar amb altres pobles d'Espanya". L'impulsor de Procés Constituent considera que  l'independentisme s'ha "il·lusionat massa" i insta a "digerir i millorar" el procés.
 21:01 Josep Rull lamenta la manca «d'igualtat de condicions» per tenir la llibertat d’expressió «limitada». Ho ha dit en el primer acte oficial en campanya del candidat de Junts per Catalunya al Vallès, a Sabadell. 
 20:48 
 20:48 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral permet a Jordi Sànchez i Joaquim Forn fer campanya des de la presó. L'organisme accepta que puguin enregistrar missatges però no els autoritza a sortir al carrer.
 20:46 Prohibeixen realitzar un acte de campanya de les forces independentistes a la Universitat de Barcelona. La plataforma Universitats per la República afirma que buscaran un lloc "alternatiu". 
 20:45 Jordi Turull, a Vic: "Vam sortir de la presó amb vestit i corbata perquè ho vam fer amb la mateixa dignitat amb la qual vam entrar a Estremera". Ho explica, des de l'Atlàntida de Vic, Oriol March.
 20:44 Inés Arrimadas crida a Sabadell a "votar en massa" per fer possible "el canvi". Informa, des de la cocapital del Vallès Occidental, Pep Martí.
 20:34 Eduard Pujol, des de Vic: “Ja va sent hora que ens diguin si respectaran el resultat del 21-D”. El portaveu de Junts per Catalunya compara el 155 amb un corc que “s’ho menja tot”.
 20:34 Fachin debuta amb ERC: "Si no hi ha majoria independentista, guanya Rajoy, el rei i els 'piolins'". L'exdirigent de Podem avança que votarà un partit independentista i replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret". Inform Roger Tugas des del casinet d'Hostafrancs. 
 20:27 
 20:13 
 20:10 
 20:04 Aplaudiments a Vic per a la dona de Joaquim Forn, que ha assistit al míting de Junts per Catalunya. "Gràcies per demostrar aquesta fermes", assegura l'alcaldessa de la ciutat, Anna Erra.
 20:03 Fachin replica a Domènech que "és impossible posar l'eix social al centre sense mirar a la cara un estat que no ens deixa ser ciutadans de ple dret" i, tot i admetre que encara creu en l'Espanya plurinacional, afirma que "qualsevol possibilitat de parlar amb algú altre només és real si ets independent per decidir si vols parlar o no". 
 20:08 ENTREVISTA Xavi Milian (CUP): «Dir que el 21-D és un plebiscit és fer-nos trampes a nosaltres mateixos».  El cap de llista per Tarragona dels cupaires afirma que faran el boicot a la legislatura si el nou Govern no treballa per la República. Defensa que amb la llista unitària el bloc independentista no tenia més possibilitats d'aconseguir la majoria i ho exemplifica amb els resultats del 27-S. El reusenc considera que si realment es vol aconseguir un posicionament de la comunitat internacional, cal actuar i això només passa per la unilateralitat.
 20:02 Fachin admet l'estranyesa del fet que estigui en un acte d'ERC però arrenca els aplaudiments dels assistents quan clama que "ja n'hi ha prou de ser súbdits d'una dictadura hereva del franquisme".
 20:02 Tot a punt a l’Atlàntida de Vic perquè comenci el míting de Junts per Catalunya. Estrenen un nou vídeo amb Jordi Sànchez i Joaquim Forn com a protagonistes.
 19:55 El PP es resigna a ser la crossa de Ciutadans. Xavier García Albiol va iniciar la campanya a la cua en les enquestes i el PP es conformaria amb millorar tímidament els resultats del 2015. El candidat popular limita les seves aspiracions a ser "vicepresident amb Iceta o Arrimadas".
 19:47 Alfred Bosch defensa que qui es mereix "més confiança són aquells que es queden al peu del canó, que donen la cara, que no es mouen del seu lloc", en referència a Oriol Junqueras, en contraposició amb Carles Puigdemont, que va marxar a Brussel·les. Informa Roger Tugas.
 19:25 
 19:21 
 19:16 La Junta Electoral obliga l'Ajuntament d'Olot a retirar la pancarta dels presos polítics. A requesta del partit Ciutadans, que no té representació al consistori ni cap candidat a la comarca en els pròxims comicis.  El batlle acata l'ordre, però penjarà el llençol a can Joanetes cada cop que hi hagi una concentració solidària amb els empresonats.
 19:11 La jutge de l'1-O de Fonollosa dona la volta a la denuncia de l'Ajuntament i imputa l'alcalde. Eloi Hernàndez ha estat citat a declarar el 8 de gener en condició d'investigat "per desobediència" al jutjat d'instrucció 2 de Manresa.
 19:06 
 19:04 ÚLTIMA HORA La Junta Electoral dona la raó al PP i troba excessiva la cobertura de TV3 de la manifestació a Brussel·les. La cadena recorrerà contra la decisió.
 18:45 CRÒNICA JxCat esquiva la pressió d'ERC per nomenar un candidat alternatiu a Puigdemont. El president sosté que tornarà a Palau si guanya les eleccions i la candidatura insisteix que l'únic motiu per anar a les eleccions és "restituir" l'executiu. Per Oriol March. 
 18:34 LA CARAVANA. La CUP es corda el «cinturó roig». El partit de l'esquerra independentista dedica la meitat dels mítings de la campanya a l'àrea metropolitana, una de les zones més importants de captació de vots; la contracrònica d'Aida Morales
 18:05 ÚLTIMA HORA El Tribunal de Comptes ordena embargar preventivament la casa d'Artur Mas.  El tribunal també demana que s'embargui la meitat d'un immoble d'Homs a Taradell i les finques d'Ortega a Barcelona, Rigau a Ribes de Fresser, i una propietat de Jordi Vilajoana, excàrrec del Govern.
 17:58 Així es cou la campanya d'ERC: entre la seu nacional, els coaligats, Brussel·les i Estremera; ho explica Roger Tugas. El comitè de campanya, liderat per Sergi Sabrià, té dues reunions cada matí, però llavors ha de coordinar la tasca amb els dirigents exiliats o empresonats, els independents i els partits de la candidatura.
 17:20 INTERACTIU Desplegar la República o acabar amb el procés? «Juga» amb els programes dels partits del 21-D; per Sergi Ambudio i Bernat Surroca.
 16:27 Iceta avala Parlon i acusa Puigdemont d'"obrir la porta a la violència". En un acte amb el món local, el regidor socialista a l'Ajuntament de Barcelona Jaume Collboni destaca que Cs no tenen "ni punyetera idea" del que és governar i acusa als comuns de "riure les gràcies" a l'independentisme.
 14:58 LA CARAVANA Inés Arrimadas parla davant d'un empresariat que majoritàriament "vota" Miquel Iceta; La contracrònica de Pep Martí de la campanya de Cs.
 14:49 TVE haurà de compensar la CUP pel veto de propaganda electoral en favor dels presos. La Junta Electoral provincial dicta una resolució positiva per al partit de l'esquerra independentista.
 14:46 De denunciar amenaces d'independentistes a «Espejo Público» a participar en mítings de Ciutadans. Les noies que van obrir la polèmica sobre amenaces a la UAB ja no s'amaguen rere les càmeres del programa de Susanna Griso.
 14:30 Així planeja Puigdemont tornar a Catalunya: tots els condicionants del seu full de ruta; ho explica Oriol March. El president de la Generalitat està disposat a assumir el "risc" de ser detingut si guanya les eleccions o bé si pacta prèviament amb ERC una hipotètica investidura. Malgrat això, dirigents de Junts per Catalunya assenyalen que calen "garanties" i que el bloc del 155 accepti el resultat de les eleccions.
 14:10 Miquel Iceta exhibeix el múscul municipalista del PSC i reclama no dividir el país «en dos blocs». El candidat diu que no es «resigna» davant d'uns comicis polaritzats en un acte amb els principals dirigents socialistes del món local. Informa Esteve Plantada.
 14:06 VÍDEO L'emotiva rebuda dels treballadors de Territori a Josep Rull. El conseller es retroba amb els companys, una setmana després del seu alliberament.
 13:56 Arrimadas, al Cercle d'Economia: «L'única manera de mantenir Espanya unida és reformar-la»; informa Pep Martí. La candidata unionista eleva el to contra l'executiu del PP, al qual acusa de no haver comunicat "un projecte il·lusionant per a Espanya.
 13:47 La CUP denunciarà a Europa la «violència institucional» de l'Estat contra el procés. Informa Aida Morales. L'exdiputada cupaire Mireia Vehí anuncia que la formació presentarà a Ginebra l'Informe Minotaure del 78, per relatar la repressió de l'Estat davant de les principals organitzacions de drets humans. 
 13:42 LA CARAVANA Albiol no podrà portar Rajoy a passejar per Badalona (de moment). El partit envia per error l'agenda del candidat a la premsa i La Moncloa suspèn la visita del president espanyol al mercat de Llefià per motius de seguretat.
 13:37 ​Jordi Turull, molt contundent amb Miquel Iceta: «Mentre ell ballava, nosaltres érem emmanillats», informa Albert Segura. El conseller ha participat en un acte de campanya aquest dimarts a Sabadell.
 13:36 Sáenz de Santamaría: "Som el partit el qual confia la gent quan les coses estan difícils i ara, a Catalunya, les coses estan difícils. Aquesta és la nostra èpica". I afegeix: "És inadmissible, el programa més anticatalà de la història de Catalunya és el procés, la independència".
 13:28 Santiago Espot es declara innocent i defensa la xiulada com a llibertat d'expressió. El president de Catalunya Acció declara en català a l'Audiència Nacional en el judici per la xiulada de l'himne espanyol a la final de Copa.
Entrades anteriors »
01/01/1970
El titular del jutjat número 13 va entrar a l'hospital aquest dilluns per un problema intestinal
Ada Colau, a «Sábado Deluxe» | Telecinco
Toni Vall | 3 comentaris
01/01/1970
«El que em xoca és aquesta necessitat imperiosa per a l'etiquetatge reduccionista. Explicar que als vint anys has tingut una nòvia és confessar que ets bisexual?»
Bel Olid, a l'acte central de campanya de la CUP | Adrià Costa
Aida Morales | 4 comentaris
01/01/1970
La número 6 de la llista de la CUP per Barcelona considera que pot aportar "una mirada fresca" i independent en una candidatura en la qual diu sentir-se "molt còmoda"
Carles Puigdemont intervé al míting de Junts per Catalunya a Tortosa | Junts per Catalunya
Oriol March
01/01/1970
El conseller d'Interior, empresonat a Estremera, celebrava aquest divendres els 25 anys de casa amb la seva dona, Laura | Junts per Catalunya recorda la data en el míting a Tortosa, abans del qual ha sonat Mariano Rajoy enumerant les mesures del 155
Un operari, protegit per la Guàrdia Civil, carrega obres traslladades a Sixena | ACN
Àlvar Llobet | 6 comentaris
01/01/1970
El trasllat de les obres del Museu de Lleida a l'Aragó intensifica les crítiques del sobiranisme a les formacions que van avalar l'aplicació de l'article 155, amb especial intensitat cap al PSC | Àngel Ros es converteix en diana dels manifestants per la complicitat dels socialistes amb PP i Ciutadans