​El TSJC anul·la el Pla d'Usos de Ciutat Vella que van recórrer els pisos turístics

La patronal Apartur havia presentat recurs contra la normativa del govern municipal de CiU que obligava a concentrar els apartaments en un edifici sencer

Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a les 19:40h

Una parella de turistes es fa una selfie a la Rambla. Foto: Adrià Costa


El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat nul el Pla d'Usos del districte de Ciutat Vella de Barcelona, aprovat l'estiu del 2013 pel govern municipal de CiU, arran d'un recurs de la patronal d'apartaments turístics Apartur, segons han confirmat a l'ACN fonts municipals. El pla d'usos és la regulació que regula les activitats que s'estableixen en el districte.

El pla obligava els apartaments turístics a concentrar-se en edificis sencers i forçava a traspassar les llicències dels apartaments que no complissin aquesta normativa. Els serveis jurídics de l'Ajuntament han d'analitzar la sentència i les seves conseqüències per veure quines són les accions a prendre a partir d'ara.

L'anterior pla es va aprovar durant el govern de Xavier Trias, i cal tenir en compte que el govern d'Ada Colau ja està treballant en la redacció d'un nou Pla d'Usos de Ciutat Vella amb la voluntat que es pugui aprovar inicialment al setembre i definitivament a finals d'aquest any o principis del vinent.
Arxivat a