L'hospital Taulí de Sabadell ajorna «algunes» operacions per problemes amb el material

Aquest dijous va haver-hi un problema en el procés d'esterilització del material quirúrgic i va obligar suspendre intervencions, però poques hores més tard es va recuperar la normalitat | Es tracta d'un servei d'una empresa externa i que ho fa des de fa poc mesos

09 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:33h

Entrada del Parc Taulí de Sabadell Foto: ACN


L'Hospital Parc Taulí es va veure obligat a suspendre "algunes" operacions fixades per aquest dijous al matí per un problema en el procés d'esterilització del material quirúrgic. Així ho han confirmat a NacióDigital fonts del centre sanitari, que han precisat que va ser una decisió dels responsables quirúrgics per "prevenir i evitar qualsevol tipus de risc" i que es va tractar "d'una incidència interna".

Poques hores més tard, a la tarda, tal com han apuntat les mateixes fonts, es va restablir la normalitat quirúrgica de l'hospital i "sense incidències", més enllà que els pacients amb cita per operar-se es van posposar, "passant a ser preferents i possiblement a hores d'ara ja hauran estat intervinguts". També han assenyalat que "s'han establert els mecanismes per garantir que no tornarà a passar".  

Empresa nova 

Des de la Plataforma Assembleària de Treballadors del Taulí (PATT) han afirmat que "des de feia dies" s'alertava d'alguns problemes amb aquests instruments i han denunciat la "mercantilització de la sanitat", ja que la gestió integral dels processos d'esterilització s'encarrega des de fa pocs mesos una empresa "amb poca experiència en aquesta matèria".

Es tracta de SCRL Consenur que el passat mes de febrer va guanyar el concurs públic, amb una oferta de 2,6 milions d'euros (sense IVA), per prestar servei fins a 2020. Segons els treballadors va ser "l'oferta més baixa" i això ha comportat "mals resultats".

A més, han criticat que és la mateixa que recull els residus del centre. Fonts hospitalàries han subratllat que ha estat la primera vegada d'una "incidència interna" d'aquest tipus i que s'han posat mesures per evitar que es tornin a produir.