El Govern cessa Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó, després de deixar el PDECat

La decisió s'ha pres per "pèrdua de confiança" un dia després que la presidenta de l'Institut Català de les Dones comuniqués al partit que deixava de ser militant | Jordi Miró, director general a Ensenyament i també proper a l'exconseller, també abandona les sigles nacionalistes

Teresa Pitarch
Teresa Pitarch | ACN
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:19h
El Govern ha decidit cessar Teresa Pitarch, presidenta de l'Institut Català de les Dones (ICD), un dia després que decidís estripar el carnet del PDECat, segons asseguren a NacióDigital fonts coneixedores de la situació. Pitarch no estava d'acord amb la manera com la direcció havia gestionat el cas de Germà Gordó, exconseller de Justícia, que va deixar el partit després que Marta Pascal li demanés que entregués l'acta de diputat un cop investigat pel cas del 3%.

La ja expresidenta de l'ICD va parlar ahir amb la coordinadora general del PDECat per tal de comunicar-li la baixa i, en un primer moment, fonts governamental assenyalaven que calia "separar" el partit de la tasca executiva, de manera que s'obria la porta al fet que Pitarch seguís en el càrrec. Finalment, però, ha estat cessada. L'ICD és un organisme que depèn de la conselleria de Presidència que lidera Neus Munté.

Munté ha justificat la decisió per "pèrdua de confiança", i no ha volgut entrar en què passarà amb la resta d'alts càrrecs que aniran deixant el PDECat en els propers dies. No puc parlar per altres persones ni decisions personals, polítiques o professionals. No em correspon", ha assegurat la dirigent nacionalista, que també vicepresideix les sigles.

Jordi Miró, afí a Gordó i director general al Departament d'Ensenyament, també ha decidit deixar el PDECat. Es tracta de la tercera baixa rellevant en els últims dos dies. Miró, en el congrés fundacional de la formació nacionalista, va mostrar-se molt crític amb la proposta organitzativa que va fer l'antiga cúpula de CDC. Una altra baixa, en aquest cas territorial, és la de Jesús Marín, ex-alcalde de Canet de Mar.