​La síndica de Barcelona veu «insuficient» l'actuació municipal contra els excrements de gos

Recomana a l'Ajuntament fer una campanya per conscienciar els propietaris i aposta per "una actuació contundent i exemplar" de la Guàrdia Urbana per fer complir l'ordenança

Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:40h

Gossos a Barcelona. Foto: Adrià Costa


L'actuació de l'Ajuntament de Barcelona contra els excrements dels gossos al carrer és "insuficient". Així ho creu la síndica de greuges de la capital catalana, Maria Assumpció Vilà, la qual ha recomanat al consistori fer una campanya ciutadana per conscienciar els propietaris per mantenir els carrers nets de femta i miccions d'aquests animals, i ha proposat que estudiï la possibilitat de fer "una actuació contundent i exemplar" de la Guàrdia Urbana per fer complir les ordenances.

Vilà ha inclòs aquesta proposta en una recent resolució en la qual considera que l'actuació municipal sobre aquesta qüestió és insuficient, ja que són continuades les queixes que es reben per aquesta problemàtica en diferents punts de la ciutat. L'última reclamació és dels voltants dels Jardins de la Indústria. Segons els reclamants, els carrers de la zona solen estar bruts a causa dels excrements i orins dels gossos, ha explicat aquest dimecres la sindicatura en un comunicat.

En la resolució, la síndica exposa que actualment hi ha una presència considerable de gossos a la ciutat, però el problema no són tant el nombre d'aquests animals sinó "el comportament incívic" de les persones que passegen els animals, "que deixen que facin les seves deposicions i miccions en qualsevol lloc i moltes vegades no són capaces de recollir-les o de netejar la via pública", argumenta.

Davant d'això, Vilà ha plantejat fer la citada campanya de conscienciació ciutadana, amb publicitat en diferents formats i amb presència d'agents cívics, per tal que els propietaris d'un animal es vegin com els responsables dels danys, els perjudicis i les molèsties que ocasionen. A més, ha proposat al consistori estudiar la possibilitat de fer "una actuació contundent i exemplar" per part de la Guàrdia Urbana.

La síndica s'ha mostrat partidària de fer complir l'ordenança municipal de protecció, la tinença i la venda d'animals. Per obtenir resultats satisfactoris, veu necessari que la Guàrdia Urbana sancioni els propietaris dels animals quan observi que es comet la infracció tipificada en l'ordenança. Si no es fa així, considera que "difícilment s'aconseguirà una millora en l'estat de neteja de les vies i els espais públics".
Arxivat a