Teresa Pitarch, mà dreta de Gordó, també abandona el PDECat

La presidenta de l'Institut Català de les Dones abandona la formació per "desacord amb la majoria de la direcció actual" | Nova Convergència es reunirà en assemblea el 17 de juny per decidir si funda un nou partit

07 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:05h

Teresa Pitarch. Foto: ACN


Nova esquerda dins del PDECat arran del terratrèmol generat per l'adeu de Germà Gordó. Aquest dimecres Teresa Pitarch, mà dreta de l'exconseller de Justícia i una de les dirigents més destacades de la plataforma Nova Convergència, ha fet pública una carta en què anuncia que deixa la formació nacionalista per "desacord amb la majoria de la direcció actual". La decisió arriba un dia després que Gordó anunciés que estripava el carnet del PDECat i que fes saber la seva voluntat de seguir al Parlament com a diputat no adscrit, deixant així la disciplina del grup parlamentari de Junts pel Sí.

La directora de l'Institut Català de les Dones (ICD), càrrec que depèn de la conselleria de Presidència liderada per Neus Munté, considera que el partit actual no respecta "els compromisos, companys i principis inspiradors de la formació". Pitarch no ha renunciat al càrrec que té a l'executiu i, de moment, no hi ha novetats. "Són coses separades. Una cosa és el partit i l'altra l'executiu", sostenen a Palau.

"No comparteixo la vulneració d'aquests principis morals i polítics, cosa que em duu a una trista conclusió: un partit que no respecta compromisos, companys i principis fonamentals difícilment pot fer una política que porti el país a més altes cotes de llibertat, seguretat i progrés econòmic i social", argumenta Pitarch en la carta de renúncia, remesa aquest dimecres a la direcció executiva que encapçala Marta Pascal. La coordinadora general va demanar divendres formalment a Gordó que entregués l'acta de diputat, però l'exconseller s'hi va negar. L'exconseller ha presentat aquest dimecres l'escrit d'abandonament del grup de Junts pel Sí ja és diputat no adscrit.

La plataforma Nova Convergència, segons ha assenyalat Pitarch en una entrevista a RAC1, es reunirà el dia 17 de juny per decidir si es converteix en un nou partit. L'encara presidenta de l'ICD ha fet saber, de la conversa que ha tingut amb Pascal, que "sempre" la trobaran al costat del procés sobiranista.

De la pugna de Barcelona a la comissió econòmica

Pitarch, durant mesos, va treballar internament per presidir el PDECat a Barcelona. La seva candidatura, anomenada El temps de les cireres, va obtenir un 28,5% dels vots en les primàries que es van celebrar l'1 d'octubre de l'any passat. No va tenir una reacció amable després de la derrota, tenint en compte que va denunciar "irregularitats" per part de la llista guanyadora encapçalada per Mercè Homs.

La dirigent afí a Gordó va presentar-se com a presidenta de la comissió econòmica del partit, i va assumir el càrrec a principis de gener. Ara, després d'estripar el carnet, també deixa aquesta responsabilitat interna.