El Govern evitarà demanar al Pacte Nacional que es posicioni sobre el referèndum unilateral

La consellera de la Presidència, Neus Munté, assegura que és "compatible" mantenir un "espai de diàleg" amb el fet d'avançar sense pacte amb l'Estat | Avisa que no hi haurà més "sol·licituds formals" de pacte al govern espanyol | Insisteix que els polítics protegiran els funcionaris en tots els tràmits de la consulta vinculant

Carles Puigdemont es dirigeix a la reunió del Govern amb Neus Munté i Joan Vidal
Carles Puigdemont es dirigeix a la reunió del Govern amb Neus Munté i Joan Vidal | Govern
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 16:49h
El Govern s'ha reunit aquest dimarts només unes hores abans que arrenqui la reunió del Pacte Nacional pel Referèndum. La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha volgut deixar clar que l'executiu no li demanarà a aquest organisme que es "posicioni" sobre la via unilateral que s'engegarà "en els propers dies" amb l'anunci de la data i la pregunta d'un referèndum que s'emprendrà ja només des de l'administració catalana.

"És evident que des del Govern ens refermem amb la voluntat de posar les urnes", ha destacat Munté, que ha volgut destacar la "bona feina" del Pacte. La consellera ha insistit que no hi haurà més sol·licituds "formals" d'acordar la consulta vinculant amb l'Estat, perquè ja s'ha fet en les últimes setmanes, i ha assenyalat al mateix temps que li sembla vàlid manteir viu un espai de diàleg a través de l'organisme.

La cita del Pacte arrencarà amb una intervenció de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i després serà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l'encarregat de prendre la paraula. Previsiblement, Puigdemont defensarà que les reiterades negatives de l'Estat a pactar la consulta vinculant legitimen el Govern per emprendre la via unilateral i explicarà que aquesta setmana es fixarà data i pregunta.

Munté ha considerat una "contradicció" que els "comuns" considerin el referèndum com una "mobilització" i no com una votació efectiva. "Continuem apel·lant al fet que tinguin una decisió clara al respecte", ha apuntat la consellera de la Presidència.

Protecció als treballadors

Munté ha indicat, davant la mesa de contractació establerta per comprar les urnes del referèndum, que els "polítics" prendran sempre les responsabilitats per tal de "protegir" els funcionaris. En el cas de la compra de material per la consulta vinculant, formen part de la mesa els quatre secretaris del departament de Governació i cap funcionari.