El Govern també demana a Gordó que abandoni definitivament el Parlament

La consellera de la Presidència, Neus Munté, fa costat a la decisió de Junts pel Sí de reclamar a l'exconseller que deixi l'escó a la cambra catalana

Raül Romeva i Neus Munté, durant la reunió del Govern del 6 de juny del 2017
Raül Romeva i Neus Munté, durant la reunió del Govern del 6 de juny del 2017 | ACN
06 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:34h
El Govern fa costat a la decisió de Junts pel Sí de demanar a Germà Gordó que abandoni definitivament l'acta de diputat al Parlament. En aquests termes s'ha expressat aquest dimarts la consellera de la Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa posterior al consell executiu. "Som el Govern de Junts pel Sí i compartim el posicionment del grup parlamentari", ha apuntat. I el grup parlamentari, fa unes hores, ha demanat a l'exconseller que deixi l'escó immediatament.

"Cadascú és amo de la seva ètica personal", ha destacat la dirigent nacionalista, que al mateix temps és la vicepresidenta del PDECat. Preguntada sobre el fet que ara el grup majoritari de la cambra passi de tenir 62 diputats a tenir-ne 61 -fet que converteix, de facto, la majoria independentista en 71 diputats davant dels 72 actuals-, Munté ha apuntat que la posició del Govern al Parlament és "sòlida".

Diputat no adscrit

Gordó ha decidit deixar aquest dimarts el PDECat i el grup parlamentari de Junts pel Sí, de manera que es convertirà en diputat no adscrit. La coalició li ha demanat explícitament que deixi l'escó, perquè l'acta de diputat no és individuals "sinó de tots i cadascun dels 100.000 candidats inscrits a Junts pel Sí i de les 1.628.714 que van votar aquesta candidatura", segons han explicat en un comunicat.

La decisió de l'exconseller de Justícia arriba després que fos investigat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel cas del 3%. Mantenir-se com a diputat li permet seguir sent aforat i, per tant, només pot ser jutjat per aquest tribunal. Les investigacions se centren en la seva etapa com a secretari del Govern, i un dels detalls que apareixia en la interlocutòria de divendres és que la seva agenda mentre ocupava aquest càrrec ha estat impossible de trobar.