El Govern concedeix una subvenció de 717.000 euros al Festival de Sitges pel 50è aniversari

Enguany se celebrarà del 5 al 15 d’octubre i tindrà com a leitmotiv una de les referències del cinema de gènere, la figura de Dràcula

Exterior del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges
Exterior del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges | Sitges Film Festival
Redacció
30 de maig del 2017
Actualitzat el 06 d'octubre a les 10:08h
El Govern ha aprovat atorgar una subvenció de 717.000 euros al Festival de Cinema Fantàstic de Sitges pel seu 50è aniversari. Enguany, la mostra sitgetana se celebrarà del 5 al 15 d’octubre i tindrà com a leitmotiv una de les referències del cinema de gènere, la figura de Dràcula. 

Segons destaca la Generalitat, el Festival, que va nèixer al 1968 com a Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges, “s’ha convertit en un referent internacional del genère fantàstic i amb més prestigi i ressò mediàtic dels que es fan a Catalunya. 

Dimecres al migdia, el Reial Cercle Artístic de Barcelona acull la presentació del cartell del 50è aniversari i algunes de les activitats per promocionar l’efemèride. De moment, ja s’ha confirmat la presència del director mexicà Guillermo del Toro.

El festival va néixer amb el nom de Setmana Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Sitges i des d'aleshores s'ha celebrat ininterrompudament, oferint als milers de visitants que hi acudeixen projeccions cinematogràfiques, exposicions i conferències. Aquest esdeveniment rep visites d'intèrprets, directors i productors de renom tant nacional com internacional. L'esdeveniment és també la seu dels premis anuals de l’European Fantastic Film Festivals Federation.