El 97% dels veïns de Vila Olímpica rebutgen la construcció de l'alberg

L'associació de veïns reclama a Ada Colau que entomi el resultat i aturi el projecte

El president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, durant la presentació dels resultats de la consulta veïnal al barri
El president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, durant la presentació dels resultats de la consulta veïnal al barri | ACN
Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat a les 23:02h
Més del 97% dels participants en la consulta veïnal de la Vila Olímpica s'han mostrat contraris a la construcció d'un alberg de 440 places al barri. De les 1.297 persones que han votat, només 30 ho han fet a favor, mentre que 1.260 s'hi han posicionat en contra. Hi ha hagut 6 vots en blanc i un nul.

El president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, organitzadora de la consulta, ha reclamat a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que entomi el resultat i activi tots els mecanismes per aturar aquest projecte. Ha subratllat que hi ha més solucions al marge de la compra, com per exemple el lloguer o una negociació amb el propietari perquè canviï els usos. Giró ha amenaçat amb presentar un contenciós en el termini d'un mes.

Giró ha celebrat la participació veïnal en aquesta consulta, que ha situat en un 20,88% respecte a les 6.211 persones que viuen a la Vila Olímpica d'acord amb el cens de les últimes eleccions a Barcelona. Ho ha comparat amb altres consultes, com la de l'avinguda Icària, que va registrar un 13% de participació, i la de la reforma de la Diagonal, amb un 12%. Els veïns han pogut votar el 3 i el 24 de maig.

Al seu parer, el resultat és "inapel·lable i clar". "La Vila Olímpica diu no a l'alberg i al govern municipal li tocarà prendre bona nota i actuar al costat dels veïns", ha afegit Giró, que s'ha adreçat directament a l'alcaldessa per demanar-li que "activi tots els mitjans que té per arribar a un acord amb la propietat i aturar l'alberg". "Sap que té mobilitzat tot el barri i que els veïns han expressat el seu sentiment de manera clara. Espero que ho accepti", ha etzibat.

Els veïns volen que l'Ajuntament esgoti la via de la negociació amb el propietari perquè canviï de projecte. Ha parlat també d'un possible lloguer per part del consistori. En tot cas, ha avisat que l'associació ja té preparat un contenciós que pensa presentar en un mes si no hi ha cap canvi en la situació. En paral·lel, també ha iniciat un expedient a la Generalitat per demanar que l'edifici sigui declarat bé d'interès cultural de Catalunya o de Barcelona.

Giró ha demanat una convocatòria "urgent" de la comissió sobre l'alberg que es va crear fruit de l'acord entre ERC i el govern pel Pla d'Allotjaments Turístics, on s'havia de buscar una solució al conflicte. L'executiu va traslladar que no hi havia res a fer, perquè la llicència d'aquest projecte estava ben donada, però els veïns no pensen el mateix. Segons ell, hauria calgut un pla de qualitat urbana, un estudi d'impacte ambiental i en la mobilitat, així com en matèria de seguretat.

L'associació prepara noves mobilitzacions i es queixa de la pressió turística que pateix el barri. Augura que s'incrementarà molt amb l'obertura d'un alberg amb 440 places.
Arxivat a