La carta de Puigdemont a Rajoy: «Ha arribat el moment imprescindible d'asseure's a negociar»

El president de la Generalitat trasllada al seu homòleg estatal la voluntat de la Generalitat per acordar els termes de la celebració del referèndum

24 de maig del 2017
Actualitzat el 25 de maig a les 11:09h

Carles Puigdemont, dilluns a Madrid. Foto: Govern


"Creiem que ha arribat el moment imprescindible per tal que els dos governs s'asseguin a la taula a negociar". En aquests termes s'expressa el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en la carta -a la qual ha tingut accés NacióDigital- que li ha enviat al seu homòleg estatal, Mariano Rajoy, per tal que els dos executius negociïn els termes de celebració d'un referèndum sobre la independència de Catalunya en els propers mesos. "El Govern té la màxima voluntat de buscar una solució política pactada i acordada", assegura el dirigent nacionalista en el document remès a la Moncloa.

La carta és la conseqüència directa de l'acord de govern al qual va arribar ahir la Generalitat, segons el qual se sol·licitava engegar "formalment" converses per fer possible la consulta vinculant. Puigdemont li adjunta aquest text i també la moció que va aprovar el Parlament el 18 de maig -la setmana passada- en la qual es reitera que l'executiu vol promoure el referèndum de manera acordada "i d'acord amb els termes que estableix la Comissió de Venècia".

"Restem a l'espera de la seva resposta per començar aquest diàleg tan aviat com sigui possible", conclou la carta Puigdemont. El president català va ser a Madrid aquest dilluns acompanyat del vicepresident Oriol Junqueras i del conseller Raül Romeva per insistir en la celebració d'una consulta vinculant i per advertir Rajoy que pot pactar el referèndum o bé negociar els termes de la independència.

El president de la Generalitat recorda que Rajoy, en el debat d'investidura fallit del mes d'agost, es va referir a Catalunya com el principal problema de l'Estat. "El govern espanyol ha reconegut que la qüestió catalana és un assumpte que requereix la màxima atenció", assenyala Puigdemont.
 

Carta Puigdemont a Rajoy by naciodigital on Scribd