«El sí que volem»: el PDECat centra la campanya pel referèndum en convèncer 200.000 indecisos

El partit promou una "ràdio pel sí" amb Miquel Calçada, accions a les xarxes socials i un número de hatsApp que resol dubtes sobre la independència | Presència al carrer i actes polítics completen les iniciatives del partit, que compten amb un pressupost de mig milió d'euros

24 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:02h

La cap de la campanya pel sí del PDECat, Montserrat Candini Foto: O.M.


El PDECat arrenca la campanya per la independència amb la vista posada al referèndum previst per al mes de setembre. La responsable de la iniciativa, Montserrat Candini, ha presentat les línies mestres, que s'agrupen sota el paraigua "El sí que volem". Hi ha dos enfocaments, segons la documentació facilitada pel partit: convèncer els indecisos sobre els "beneficis" de l'estat propi, i una aproximació de "voluntariat" amb punts de proximitat a la ciutadania a través de les xarxes socials. La posada en marxa oficial serà l'1 de juny i el pressupost és de mig milió d'euros. 

"Cada convençut ha de convèncer un indecís", ha assegurat la diputada de Junts pel Sí, que ha admès que la "campanya de la por" ha pogut fer forat en determinats segments de la població catalana. Els eixos temàtics són "les persones" -polítiques socials-, les empreses, la cultura, la innovació i el medi natural. "De motius pel sí en sobren. Només ens cal fer-los arribar a tothom", assegura l'opuscle de la campanya.

La idea és arribar a una quantitat d'indecisos que va dels 150.000 als 200.000 indecisos, segons ha calculat Candini. El primer dia de juny hi haurà un "acte concret" en un "speaker's corner" del qual encara no ha volgut revelar el format. "Serà especial, amb tota la carn a la graella", en referència a dirigents del partit que estan inhabilitats o investigats pel procés sobiranista. En aquests "speaker's corner" hi participarà, també, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

El paper dels inhabilitats

"Volem donar raons pel sí i explicar com el PDECat, des del minut zero, s'ha compromès amb el que representa el futur del nostre país", ha destacat Candini, que ha recordat que la formació té quatre inhabilitats -Artur Mas, Joana Ortega, Irene Rigau i Francesc Homs- i diversos querellats, com la consellera de Governació, Meritxell Borràs, o el vicepresident primer del Parlament, Lluís Corominas.

El partit posarà en marxa una "Ràdio pel Sí", amb la col·laboració de Miquel Calçada, i també un número de WhatsApp que servirà per resoldre preguntes dels indecisos sobre la independència. Als podcasts de Calçada s'hi podrà accedir cada dia a partir de les 17.14 de la tarda i contindran arguments a favor de la independència.