Pepet i Marieta posa el dit a la nafra per remoure consciències

El grup de les Terres de l'Ebre presenta aquest dimecres el nou disc, "La revolució dels somnis", a la Sala Apolo de Barcelona

24 de maig del 2017
Actualitzat a les 16:24h

Pepet i Marieta presenten en directe «La revolució dels somnis». Foto: Pepet i Marieta


Pepet i Marieta són festa, són somriure i també són consciència. El grup ha publicat recentment La Revolució dels Somnis (Música Global, 2017), un nou disc que "vol ser un ressò d'una revolt social que s'està donant en molts àmbits" i que presenten aquest dimecres a Barcelona en un concert a la Sala Apolo. "Tot va començar el 15-M, i la revolució s'està portant a terme en àmbits com l'educació, l'escola activa, el comerç just o les noves propostes parlamentàries, com ara la CUP o Podem", tal i com explica Josep Bordes, cantant del grup. Un nou món que, a poc a poc, va fent camí en el paisatge de la quotidianitat.
 
"No és un canvi a curt termini, evidentment", sosté. "Hi ha molts interessos que remen contra la nostra corrent". Però ja es veuen alguns aspectes significatius que indiquen la vida d'una democràcia més participativa. "Per exemple, als hàbits de consum, cada vegada més ecològics. Fins al punt que hi ha grans cadenes de supermercats que incorporen productes d'aquest tipus". Petits canvis que semblen imperceptibles, però que són evidències. "Nosaltres creiem que la revolució social ens acosta als somnis i el disc vol ser un recull de l'imaginari d'aquesta revolució. Al final –sosté Bordes–, el poble és qui acaba manant".
 
"Combatem contra armes molt poderoses, com les demagògies dels mitjans", afirma el cantant des de la "trinxera" cultural i social on es troba el grup. Canvis i obertures que també es poden veure al so del disc. "Som més Pepet i Marieta que mai, hem actuat molt com a banda, amb un treball més global i compartit", explica. "Fins ara, jo era el compositor, però en aquest disc hi ha cançons d'altres membres i també noves veus. I hi ha hagut una alenada d'aire fresc amb una la incorporació del nostre bateria". Ell ha estat el responsable d'apropar al grup a registres com el hip-hop, el dance hall o l’electrònica, sonoritats que s'han sumat a l'habitual recepta d’ska, rock i reggae.
 

"Somriu", un cant a la vida que porta alegries
 
Somriu és la cançó que obre el disc, tot un esclat de vida i optimisme. "És molt especial, perquè em va treure del pou vital on m'havia posat. De sobte, vaig veure clar que la vida era molt més fàcil si somrius. A més, ens ha situat de nou al mapa de l'actualitat musical, ja que qualsevol persona es pot fer seu el missatge". El videoclip mostra moltes cares conegudes de la música en català. Una reivindicació d'un sector i d'una manera d'entendre el món des d'una cultura. "Només constatem que la música feta en català està d'enhorabona".
 
Pepet i Marieta presentarà les noves cançons i els seus èxits en un concert a la Sala Apolo aquest dimecres, amb l'acompanyament de Segona Mà. "Serà un concert dels nostres", avisa Bordes. I això vol dir "molt festiu, una gran festa, al mateix temps que remourem consciències, que posarem el dit a la nafra i que ho farem amb sentit de l'humor, perquè som gent de les Terres de l'Ebre", rebla. Una certesa convertida en divisa, vital i musical. Una manera de riure i fer ballar la gent, sempre amb la voluntat d'una revolta possible.