El col·lapse de l'aeroport del Prat deixa nombrosos creueristes a terra

Els viatgers arribaven a la ciutat per agafar el vaixell i el van perdre a causa dels retards al control de passaports, segons informa “La Vanguardia”

Redacció
19 de maig del 2017
Actualitzat a les 17:00h

Cues a l'aeoport del Prat aquest cap de setmana. Foto: @ONCOHELP


Les aglomeracions a l'aeroport del Prat a causa dels col·lapses als controls de passaports comença a tenir efectes colaterals perillosos. Nombrosos creuristes que començaven la seva ruta a Barcelona i arribaven a la ciutat han perdut el vaixell a causa dels retards, segons informa avui La Vanguardia.

Els passatgers volaven des de diversos països de fora de la Unió Europea fins a Barcelona, on havien d'agafar el creurer. Anaven amb el temps just, el vaixell va salpar i es van quedar a terra.

El president de l'Associació Catalana d'Agència de Viatges Especialitzades (Acave), Martí Serrate, explica que han tingut que buscar desplaçaments d'última hora fins a la pròxima escala del creuer a nombrosos viatgers.  Sarrate qualifica la imatge de “patètica” i lamenta la improvisació amb què actuen les autoritats.

El govern espanyol i Aena han anunciat aquesta setmana que instal·laran 40 verificadors aeris a l'aeroport del Prat abans de l'estiu per reduir el col·lapse a la zona del control de passaports. En total, en compraran 450, una quarantena dels quals es col·locaran a la terminal barcelonina abans de l'estiu, ha avançat el secretari d’Estat de Seguretat, José Antonio Nieto, després d'una reunió amb el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i diversos responsables policials i de l’aeroport.

Nieto també ha anunciat que destinaran entre 40 i 50 agents de policia més al Prat per evitar que es produeixin les imatges de col·lapse que s'han registrat les darreres setmanes. Es calcula que amb aquest "pla de xoc", tal i com l'ha definit el mateix secretari d'Estat, es podrà "normalitzar" la situació de l'aeroport abans d'un mes. Nieto també ha contestat la portaveu del Govern, Neus Munté, que ahir va acusar l'executiu espanyol de "boicotejar" el Prat. Segons el número dos d'Interior, aquesta no és una expressió "encertada".
Arxivat a