Els liberals independentistes preparen la primera campanya: el Dia de l'Alliberament Fiscal

El Col·lectiu de Catalans Lliures vol conscienciar la ciutadania en favor d'una rebaixa dels impostos

Presentació del col·lectiu Catalans Lliures
Presentació del col·lectiu Catalans Lliures | Col·lectiu Catalans Lliures
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:03h
El Col·lectiu de Catalans Lliures (CCL), grup d'activistes liberals i independentistes, ja prepara la seva primera campanya. Serà el Dia de l'Alliberament Fiscal, una idea que prové dels Estats Units, on el 21 d'abril se celebra el Tax Friday Day, una iniciativa dels conservadors en contra de la política fiscal. Segurament serà al mes de juliol el dia triat per llançar la seva campanya. L'objectiu del CCL és conscienciar la ciutadania en favor de la reducció d'impostos.

Els liberals independentistes estan preocupats per l'hegemonia de l'esquerra i la socialdemocràcia en el debat de les idees i volen convèncer de la bondat de les seves propostes. En el cas de l'estat espanyol, segons l'entitat, la cunya fiscal entre el cost salarial i el salari net és del 39, 6%, de les més elevades d'Europa. Per això reivindiquen una rebaixa de l'esforç fiscal i alhora que la despesa pública es destini a la millora de les condicions de vida dels sectors més febles, amb despesa en escoles bressol o ajudes a jove en risc d'exclusió.

El CCL forma part, junt amb altres entitats, com la Fundació Catalunya Oberta, el Grup Hayek o Llibergència, del projecte de gran think tank liberal -inspirat, entre d'altres, per David Madí- que es vol presentar públicament d'aquí a uns mesos dins d'una operació més àmplia per estructurar l'espai de centredreta català.