Mor als 52 anys Chris Cornell, cantant de Soundgarden

La mort, "sobtada i inesperada", ha estat anunciada pel seu representant

Chris Cornell, en un dels darrers concerts de Soundgarden
Chris Cornell, en un dels darrers concerts de Soundgarden | Soundgarden FB
18 de maig del 2017
Actualitzat a les 14:28h
Chris Cornell, la veu cantant de bandes històriques com Soundgarden o Audioslave, ha mort aquesta matinada als 52 anys d'edat per causes que encara es desconeixen. De fet, ha estat el mateix representant del cantant, Brian Bumbery, qui ha comunicat la notícia a l'agència informativa Associated Press, assenyalant que ha estat un decés "sobtat i inesperat".

Només unes hores abans, Cornell havia actuat en un concert de Soundgarden al FOX Theatre de Detroit. Fundat l'any 1984, grup era un dels exponents més reeixits del so provinent de Seattle a finals dels 80 i principis dels 90 i ocupa un lloc d'honor en l'efervescència musical i social que va representar el "grunge", format per grups com Pearl Jam, Mudhoney, Alice in Chains o Nirvana.

Aquella onada, que va arribar a ser al capdamunt de les llistes d'èxits, va sorgir com a reacció al desencant creixent d'una generació –la del "baby boom"– despullada de tots els somnis de la generació paterna. Musicalment, van apostar per un so cru, sorollós, provinent d'una barreja entre la intensitat fosca del "punk", el heavy metal i la contundència del rock dur.

Soundgarden es va diferenciar de la resta, sobretot, gràcies a la veu de Chris Cornell: modulable, capaç de matisos prodigiosos, poderosa. Alhora, Cornell va trobar un gran company de viatge en l'enèrgica guitarra de Kim Thayil. L'èxit més important del grup, a nivell de vendes i repercussió, arribaria l'any 1994, amb el disc Superunknown. Cornell també va ser el líder d'Audioslave i havia fet diversos discs com a solista.