La Fiscalia apunta al PDECat: reclama 6,6 milions a CDC o a la «formació que l'hagi succeït»

Emilio Sánchez Ulled obre la porta en les conclusions definitives del judici que sigui el partit hereu de Convergència qui assumeixi el cost de la indemnització | El fiscal rebaixa dràsticament les penes de presó de Fèlix Millet i Jordi Montull a 14 anys i 9 mesos de presó i 10 anys i 10 mesos respectivament

L'extresorer de CDC Daniel Osàcar entrant a la Ciutat de la Justícia
L'extresorer de CDC Daniel Osàcar entrant a la Ciutat de la Justícia | Adrià Costa
17 de maig del 2017
Actualitzat el 18 de maig a les 11:07h
El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled no només ha aconseguit centrar el judici del cas Palau en el presumpte finançament irregular de CDC sinó que ara, en el seu escrit d'acusació, apunta directament al PDECat. El fiscal reclama que, o bé Convergència o bé la "formació que l'hagi succeït", tornin els 6,6 milions d'euros amb els quals considera que es va finançar il·lícitament el partit provinents de comissions pagades per Ferrovial a través del Palau de la Música a canvi de l'adjudicació d'obra pública. L'afegitó que ha fet el fiscal en l'escrit d'acusació és una apel·lació al PDECat, que fa esforços per desvincular-se del llegat de l'antiga Convergència, que té les seus embargades com a responsable a títol lucratiu.

La petició que fa Ulled a CDC o, en el seu defecte, al PDECat, s'ha conegut després que hagi quedat clar que les confessions de Fèlix Millet i Jordi Montull han tingut premi. Des de que va arrencar el judici del cas Palau, fa dos mesos i mig, el fiscal anticorrupció ha situat el presumpte finançament irregular de CDC en el punt de mira, encara que això suposés rebaixar la petició de pena dels principals encausats a canvi de les seves confessions. Així doncs, després que Fèlix Millet i Jordi Montull hagin inculpat Convergència en el presumpte cobrament de comissions, el fiscal ha modificat les seves conclusions de l'escrit d'acusació i ha fet evident l'acord amb els dos principals exresponsables de la institució: ha rebaixat la petició de condemna per a Millet i Montull dels 27 anys a mig inicials a 14 anys i 9 mesos i 10 anys i 10 mesos respectivament. Com ha atenuants ha argumentat la "confessió" i la "disminució" del dany comès.

Ulled sí imposa, però, per als dos exresponsables del Palau, una multa de 22 milions d'euros -3,3 milions menys del que inicialment va demanar- pel desfalc del Palau, xifrat en 30 milions. Significativa també la condemna que demana ara per a Gemma Montull, ex-directora financera del Palau, que passa, segons el fiscal, de ser "coautora" a "còmplice" dels delictes comesos. Dels 26 anys i mig inicials passa a demanar-li només dos de presó més 24 mesos mes que poden ser substituïts per una multa de amb una quota diària de 20 euros i una multa de deu milions. De fet, aquest era el principal objectiu de Jordi Montull: confessar per evitar l'entrada a la presó de la seva filla.

El fiscal anticorrupció, en canvi, sí ha augmentat lleugerament la pena de presó per a l'extresorer de CDC Daniel Osàcar. Dels set anys i mig inicials que demanava, ha passat a vuit més una multa de 20 milions d'euros. 
 

Conclusions Fiscalia cas Palau by naciodigital on Scribd



El Conscorci del Palau no inculpa CDC

Un altre dels polèmics capítols que s'ha viscut aquest dimecres a la Ciutat de la Justícia ha estat durant les conclusions´emeses per l'advocat del Consorci del Palau de la Música. D'entrada, no ha sol·licitat que s'ajornés la sessió, tal i com demanava l'Ajuntament de Barcelona, perquè s'ha cenyit a la votació del passat divendres, en la qual gràcies al vot del responsable del Govern es va imposar no inculpar CDC.

Fidel al resultat d'aquesta votació, l'advocat no ha demanat la inculpació de Convergència, amb la qual cosa ha deixat sense efectes -més enllà dels polítics-, la polèmica votació que s'ha efectuat al Parlament i en la qua s'ha visualitzat la divisió del Govern.