El congrés del PP de Girona tensa les relacions entre Albiol i Millo

El pols entre els sectors que lideren el delegat del govern i el diputat Sergi Santamaría és un altre exemple de l'enfrontament entre Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal

15 de maig del 2017
Actualitzat a les 21:00h

La plana major del PP a Catalunya, amb Soraya Sáenz de Santamaría. Foto: ACN


El torcebraç que viu el Partit Popular de Girona està tensant les relacions -que mai han estat fluides- entre el delegat del govern a Catalunya i president del PP gironí, Enric Millo, i el president dels populars catalans, Xavier García Albiol. La resistència d'un important sector de la militància als postulats de Millo ha alimentat les aspiracions del diputat Sergi Santamaría, que inicialment no s'havia plantejat presentar la seva candidatura. L'enfrontament entre els dos corrents ha obligat la direcció a intervenir i ja ha forçat un ajornament del congrés provincial, previst per l'11 de juny.

Xavier García Albiol ha fet intents diversos les darreres setmanes per mirar d'evitar un congrés de confrontació. Quan es va veure que això era molt difícil, es va decidir aturar el procés congressual. Aquests dies continuen els contactes entre totes les parts per arribar a una cord i aconseguir tancar una única llista per dirigir la formació a les comarques gironines. Albiol ha vist com les tensions a Girona -com abans a Barcelona- torpedinen la seva voluntat de fornir una nova fornada de dirigents a través dels congressos provincials. 

Però passi el que passi, la divisió a l'organització gironina ha allunyat més Millo i García Albiol, enmig de la celebració dels congressos provincials arreu de l'estat que han posat a prova l'autoritat de la secretària general, María Dolores de Cospedal. Els congressos a Andalusia, en aquest sentit, han escenificat batalles entre la número dos del partit i els partidaris de Javier Arenas, que tenien les simpaties de Soraya Sáenz de Santamaría i s'han imposat a Sevilla.

Per ningú no és un secret la bona sintonia entre Cospedal i la direcció de García Albiol, i el lligam entre Millo i Sáenz de Santamaría. De fet, en el congrés del PP espanyol, la continuïtat de Cospedal al capdavant de la secretaria general va ser rebuda amb alegria entre la cúpula popular catalana.

En l'entorn de Millo hi ha qui sospita de les simpaties de García Albiol per les opcions de Sergi Santamaría, amb qui comparteix una posició encara més bel·ligerant respecte el procés sobiranista. Això malgrat que el president del PP català ha volgut mostrar neutralitat en el conflicte gironí. En el si del partit, consideren que si Millo perdés el control del partit a Girona, això també suposaria una garrotada per a Sáenz de Santamaría, la persona que va apostar per Millo com a peça clau de l'estratègia del govern a Catalunya.