El PSC vol entregar la Medalla d'Honor de Barcelona a Loquillo

L'encara regidor de la CUP al consistori de la capital catalana Josep Garganté ha fet pública la proposta dels socialistes a Twitter

Redacció
15 de maig del 2017
Actualitzat a les 20:52h

Loquillo, en una imatge d'arxiu. Foto: NacióDigital


El PSC de Barcelona vol entregar la Medalla d'Honor de la ciutat a Loquillo. L'encara regidor de la CUP a la ciutat comtal Josep Garganté ho ha fet públic aquesta tarda després de compartir el document dels socialistes a través de les xarxes socials. L'edil cupaire ha criticat la proposta del PSC i ha demanat la dimissió del seu portaveu, Jaume Collboni. Fonts socialistes ho han confirmat posteriorment a NacióDigital.
 
Per contra, el PSC defensa que el cantant del Clot es mereix la distinció per la seva "larga i fructífera carrera professional". En el document que Garganté ha penjat a les xarxes socials, els socialistes defensen que José María Sanz -el nom real del músic- ha mostrat "una singular manera d'exercir la seva barcelonitat" i ha recordat que la ciutat és "ben present" en moltes de les lletres i composicions. També ha remarcat la "contrastada i solvent trajectòria cultural" de Loquillo, de qui destaca "l'ànima mediterrània i llatina".

Al text, el grup municipal socialista defensa que el cantant és "una figura icònica i un autèntic referent musical per a moltes generacions". Així mateix, recorda que "l'orgull barceloní" de Loquillo és "universal". Motius suficients, a parer del PSC, per atorgar al músic la màxima distinció de la ciutat.
 
Arxivat a