«Cos social», una lliçó d'anatomia convertida en art

L'obra de Joan Morey ha guanyat la tercera edició del Premi de Videocreació del Loop Barcelona, festival que es veurà a la ciutat del 18 al 27 de maig

Una imatge de l'obra «Cos social», de Joan Morey
Una imatge de l'obra «Cos social», de Joan Morey | Joan Morey
16 de maig del 2017
Actualitzat a les 7:21h
Un cos, nu i inert, és al centre de la imatge. Al seu voltant, un grup de persones l'examinen i el manipulen, mentre la càmera no perd detall. Com a gran escenografia, les històriques i imponents estances de l'Amfiteatre Anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina, ara convertides en un immens plató d'un projecte d'art modern. És la darrera obra de l'artista Joan Morey (Mallorca, 1972), Cos social [Lliçó d'anatomia] i un dels grans reclams del Loop Barcelona.

Del 18 al 27 de maig, el certamen internacional d'imatge en moviment celebrarà la seva quinzena edició, consolidat com un dels millors aparadors de les peces internacionals més destacades del videoart de l'actualitat. L'obra de Joan Morey va guanyar la tercera edició del Premi de Videocreació, impulsat per l'Arts Santa Mònica, la Xarxa de Centres d'Arts Visuals de Catalunya i el Loop Barcelona.
 
El projecte Cos social [Lliçó d'anatomia] ha estat enregistrat a l'Amfiteatre Anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina, mateix indret on s'ha presentat aquest dilluns en roda de premsa. El projecte és una video-performance on s'examina la construcció social del cos en la cultura contemporània occidental, així com el seu desencadenant en l'àmbit de la performance artística. El projecte reactiva les lliçons d'anatomia en la pintura barroca i contraposa dos elements fonamentals: el cos (del performer) i l'escenari (en el qual es duu a terme l'acció).
 

«Cos social», de Joan Morey Foto: Joan Morey
 

«Cos social», de Joan Morey Foto: Joan Morey

 

«Cos social», de Joan Morey Foto: Joan Morey