El PDECat celebrarà una convenció municipalista al juny per preparar els comicis del 2019 i el referèndum

La formació s'implicarà "a fons" en l'acte del Pacte Nacional d'aquest divendres i valora "positivament" que Puigdemont s'expliqui dilluns vinent a Madrid | Els nacionalistes signenn avui un acord de col·laboració amb Reagrupament, la majoria de militants del qual formen part ja del partit

La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa
La coordinadora general del PDECat, Marta Pascal, en roda de premsa | PDECat
15 de maig del 2017
Actualitzat a la 13:14h
El PDECat celebrarà el 9 i 10 de maig una convenció municipalista a Lloret de Mar en la qual posarà rumb a les eleccions locals del 2019 i enfilarà la fase definitiva de la campanya pel referèndum, segons ha avançat aquest dilluns la coordinadora general de la formació, Marta Pascal. La trobada coincidirà amb el consell nacional ordinari dels nacionalistes, que es reuneix aproximadament cada dos mesos. Lloret és un dels municipis que CDC va aconseguir guanyar el 2015 gràcies a un candidat jove, Jaume Dulsat.

La convenció municipalista també servirà per enfilar la recta final de la campanya pel sí al referèndum que coordina Montserrat Candini i que té un organisme de dotze persones que coordinen el dia a dia. La cita entronca amb la posada en marxa del consell d'acció municipal, un organisme que presideix Marc Solsona i que tot just comença a desplegarse després de constituir-se a finals de febrer.

Conveni amb Reagrupament

Pascal ha anunciat que aquesta tarda signaran un conveni de col·laboració amb Reagrupament, que tècnicament és una "associació cultural". La majoria dels militants de l'escissió d'ERC ja són militants del PDECat. Els "reagrupats" van presentar candidatura per liderar la formació davant la coordinadora general i David Bonvehí, que es van imposar folgadament.

La dirigent nacionalista també ha indicat que el partit es bolcarà en l'acte que el Pacte Nacional pel Referèndum celebra aquest divendres per tancar la seva feina i entregar les signatures al Govern per tal que faci una última oferta a Madrid.